Puzzelen

Nu het zo onbeschrijflijk heet is, zijn we blij dat Alex een bezigheid binnenshuis heeft waar hij heel wat tijd aan besteedt: puzzelen! Die interesse heeft hij al langer, maar hij wordt er steeds beter in. Waren het eerst simpele puzzels van 1 stuk die in de juiste vorm terug gestopt moesten worden, nu kan hij al twee stukjes aan elkaar leggen.

We hebben een puzzel die ‘waar is mijn staart?’ heet, waarbij tien verschillende dieren zijn opgedeeld in een kop en een staart. Alex zoekt moeiteloos de juiste stukken bij elkaar en puzzelt ze zelf aaneen, of geeft ze aan ons om dat laatste te doen. Uit dezelfde categorie hebben we ook een puzzel met 20 dieren en objecten, die gekoppeld moeten worden aan een bijvoeglijk naamwoord (bijvoorbeeld ‘kikker’ en ‘groen’ en ‘sjaal’ en ‘geblokt’). Ook deze setjes kan Alex al goed bij elkaar zoeken (dat zijn wel 40 verschillende puzzelstukjes!). Elke dag zien we vooruitgang en leert die kruimel van ons weer nieuwe geluiden en gebaren bij de puzzels. Elke ouder zegt het natuurlijk over zijn eigen kind, maar tjonge jonge, wat hebben we toch een pienter baasje!

2 gedachten over “Puzzelen”

  1. inderdaad, Alex weet moeiteloos de juiste stukje te vinden. Knap hoor!!. Hij kan ook de stukjes aan elkaar leggen, hij vindt het wel gemakkelijk als Rob dat voor hem doet. Opruimen is niet ‘zijn ding’, dat laat hij graag aan papa over. Snel over naar de volgende puzzelronde.
    Leuk filmpje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s