Winters Biltmore

Bij een tractor op Antler Hill
De weersvoorspelling van afgelopen weekend zei dat het zaterdag koel maar droog en zelfs af en toe zonnig zou zijn, terwijl we zondag de nodige regen konden verwachten. We zijn dus maar op zaterdag naar Biltmore gegaan, hoewel we weten dat dat de drukste dag van de week is. En in de kersttijd telt dat dubbelop, want veel mensen komen dan de decadente versieringen op het landgoed bewonderen.

Inderdaad, het was een zeer drukke dag! Alle parkeerplaatsen stonden vol en drommen mensen stonden in de rij om het kasteel binnen te mogen. Om de een of andere reden mochten wij direct doorlopen naar binnen zodat we niet in de kou hoefden te wachten. Eenmaal binnen was het schuifelen alsof we in de Efteling in de rij stonden voor een nieuwe attractie, zo druk! Maar indrukwekkend was het allemaal wel, reusachtige dennebomen versierd met kerst’ballen’ die zo groot waren als onze hele kerstboom thuis. Gigantisch.

Alex keek zijn ogen uit en liet ons maar al te graag weten wat hij allemaal zag. Nu hij flink begint te praten, herhaalt hij ieder woord rustig tien of twintig keer. Dus toen we hem wezen op een tak, riep hij vervolgens eindeloos “tak!”, hard genoeg zodat iedereen in onze omgeving het kon horen. Hetzelfde met ‘boom’ en ‘schaap’ (bij een kerststal). Wel erg leuk trouwens, dat hij nu begint te kletsen.

In de tuinen hoefden we het niet te zoeken, want die waren echt helemaal kaal. We zijn dus maar naar Antler Hill gegaan zodat Alex daar fijn kon spelen. Genoeg tractoren voor hem om te bewonderen (“tractor!”) en spelletjes om te doen (“bal!”). Hij heeft er lief met een paar meisjes gespeeld en rond een uur of drie zijn we weer richting huis gegaan. Het was duidelijk aan het afkoelen buiten en voor de regio Asheville stond er sneeuw voorspeld, iets wat we het liefst wilden vermijden voor de terugrit!

Eén gedachte over “Winters Biltmore”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s