Traditie

17796167_10211899126371247_4077411245605640487_n
’s Avonds op de bank met dat ellendige ding in haar neus. Maar ze heeft zich heel dapper gehouden!

Het is een soort traditie dat Nova deze tijd van het jaar een keer bij de dokter terecht komt of in het ziekenhuis. Dit jaar is het niet anders; Nova heeft al behoorlijk lang last van maagzuurklachten die leiden tot buikpijn, keelpijn en een vieze smaak. We hebben 5 maanden lang geprobeerd om het met medicijnen op te lossen, maar dat heeft helaas niet tot verbetering geleid. De gastroloog had daarom voorgesteld om een endoscopie te doen en hopelijk wat meer inzicht in de kwestie te krijgen.

Afgelopen woensdag was het zover. Nova zag er als een berg tegenop en vond het bovendien bijzonder wreed dat ze zo kort na haar verjaardag naar het ziekenhuis moest. Maar ondanks haar protest hield ze zich op de dag van de procedure heel moedig en ging ze voor dag en dauw met ons mee naar het kinderziekenhuis in Greenville.

Eenmaal ter plaatse kregen we een kamer toegewezen en volgde de bekende parade van personeel. Eerst de verpleging, dan de anesthesioloog en tenslotte Dr. Doughterty, Nova’s gastroloog. Er zou met een camera gekeken worden naar alles tussen mond en dunne darm en tegelijkertijd werden er biopsies genomen voor nader onderzoek. Tenslotte zou een probe in de maag ingebracht worden die het pH gehalte in Nova’s maag gedurende 24 uur zou meten. De probe is verbonden aan een apparaatje waarop je informatie kunt inbrengen: welke klacht voel je, eet je, drink je of ga je liggen of staan? Deze informatie, in combinatie met pieken in de pH waarde, kunnen meer inzicht geven in de situatie. Althans, dat is wat we hopen.

Nova heeft het uitstekend gedaan met haar meter, hoewel ze die dag niemand wilde zien uit angst dat mensen haar zouden uitlachen. Dat was op woensdag niet zo erg, want er was gruwelijk gevaarlijk weer voorspeld (het hoogste tornado-niveau dat we sinds lange tijd in South Carolina gehad hebben) en het advies was om toch vooral binnen te blijven als je nergens naar toe hoefde. Op donderdagmorgen is de probe weer verwijderd en we wachten nu op de uitkomst. Wordt vast vervolgd.

2 gedachten over “Traditie”

  1. wat sneu voor Nova dat ze zo geplaagd wordt door maagklachten. Ik hoop voor haar dat de oorzaak snel is gevonden en dat je weet wat je eraan kunt doen.
    Heel veel beterschap Nova

    Like

Plaats een reactie