Een beetje ziek

's Morgens lachte hij nog.Woensdag was Alexander de hele dag een beetje jengelig. Zodra ik hem neerlegde, in zijn bedje, de pack ’n play of op de bank, begon hij meteen te jammeren. Dit was anders dan zijn gebruikelijke ‘ik heb geen zin om te slapen’ gejammer, waarmee we inmiddels erg bekend zijn. Zodoende was het erg moeilijk om iets te ondernemen want zodra ik Alex ergens neerlegde om zelf iets te doen, begon zijn geklaag weer. Wat ik ook bedacht, niets hielp. Pas als ik hem vasthield, kwam hij weer wat tot rust.

Tegen de avond was het nog niet over. Rob merkte ook dat Alexander niet in zijn hum was. We hebben hem vastgehouden, gevoed, met hem gespeeld in de swing en de bouncer en in bad gedaan. Na zijn badje leek hij wat te bekomen en viel op Robs buik in slaap. Het probleem leek even opgelost. Rond een uur of half tien begon Alex echter flink over te geven. Alle melk kwam er weer uit. Geen pretje om te zien, maar de kleine leek er niet zo’n last van te hebben en bleek ook geen koorts of verhoging te hebben toen we zijn temperatuur namen. Iets eenmaligs?

Toen een hongerige Alex rond half elf zijn voeding binnen had, kwam alles er bijna net zo snel weer uit. De melk gutste alle kanten op, het arme kind was er helemaal confuus van en wij wisten ook niet meer zo goed wat we er mee aan moesten. Het leek erop dat hij slecht reageerde op iets dat ik gegeten had en zodoende de melk niet kon verdragen. We hebben toen wat poedermelk aangemaakt, want Alex huilde inmiddels van de honger. De poedermelk kon hem niet bekoren, hij trok een heel vies gezicht toen hij dat proefde. Met veel moeite heeft hij daarvan 30 ml gedronken. Alexander viel daarna snel tegen Rob aan in slaap en we hebben een poosje over hem gewaakt om te zien of hij deze melk niet ook uitspuugde. Ik heb ’s nachts gepompt zodat de melk met de voor Alex kwalijke stof zo snel mogelijk uit mijn systeem was.

Slapen deed hij maar sporadisch vandaag.Rond half drie werd Alex voor het eerst wakker. Natuurlijk had hij erge honger en we hebben hem voorzichtig laten drinken. Ocharme, wat had ons ventje honger! Met tussenposen, om hem steeds een boertje te laten doen, heeft hij toen goed gedronken. Hierna was Alex erg wakker en lachte hij weer. Ik heb zo’n drie kwartier bij hem gezeten, tot hij sliep en ik zeker wist dat hij de melk binnen had gehouden.

Binnen het uur meldde Alexander zich weer, wederom met honger en deze keer ook een vieze luier. Ondanks al het gestoei had hij dus toch wat binnengekregen. Natte luiers betekenen ook dat hij in ieder geval niet aan het uitdrogen was door een vochttekort. Na een voeding en met een schone broek viel hij snel weer in slaap. Ook deze keer hield hij de melk binnen en sliep hij verder tot de klok van 6:10.

Vandaag gaat het een stuk beter met onze knul, hoewel hij duidelijk erg moe is van de afgelopen nacht. Als ik hem neerleg, heeft hij nog steeds wat last van spugen. Gelukkig niet zo erg als gisteravond, maar het zit hem duidelijk nog niet lekker. Gelukkig heb ik een manier gevonden om hem te laten slapen terwijl hij met zijn hoofdje wat omhoog ligt. Toen ik eenmaal deze houding voor hem gevonden had, viel hij als een blok in slaap, zónder te spugen. Tja, dat hoort er natuurlijk ook bij, de dagen dat het allemaal wat minder vlot loopt. We zijn in ieder geval blij dat we er samen uit zijn gekomen. Rustig blijven en naar oplossingen zoeken werkt nog steeds het best!

Eén gedachte over “Een beetje ziek”

  1. Het is helemaal niet zo vreemd dat Alexander van slag is. Zijn beelden gaan over de hele wereld en die enorme belangstelling kan zo’n ukkie natuurlijk niet verwerken, maar zoals ik gelezen heb went hij er toch wel aan.

    Maar alle gekheid op een stokje, het blijft natuurlijk zoeken als zo’n kleintje ziek is en hij nog niet duidelijk kan maken wat er aan de hand is. Gelukkig is hij weer aan het opknappen en kun je weer wat geruster zijn.

    opa Eindhoven

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s