Grote knoop

Na anderhalf jaar in de USA is het moment gekomen om te kiezen: terug naar Belgie of in Amerika blijven? Geen makkelijke keuze en we worstelen al maanden met deze vraag. We missen onze familie en vrienden, de Europese cultuur, historie, voedsel… Aan de andere kant wonen we hier fantastisch, een groot en betaalbaar huis, een aangenaam levenstempo, vriendelijke mensen, stabiel klimaat, mooie natuur, dus daar is ook iets voor te zeggen.

We wonen in het huis van iemand anders en na zo’n lange tijd verlangen we naar een eigDe stars en stripes blijft nog even wapperen.en stulpje, een huis waar we zelf de baas zijn over de inrichting en vormgeving, waar we weer omringd zijn door onze eigen spullen, niet alleen een huis maar ook een thuis voor Alexander. Waar kies je dan voor? Wat we ook doen, een verhuizing zit in de nabije toekomst. Als we terug gaan naar Gent zullen we ons appartement moeten verruilen voor een huis dat geschikt is voor een kind. Als we in de USA blijven, moeten we verhuizen naar een huis dat niet aan een ander toebehoort.

Je begrijpt dat het veel wikken en wegen vereist en een beslissing is die je niet zomaar neemt. We hebben de mogelijkheden onderzocht: wat houdt een verhuizing naar Belgie precies in en andersom, wat komt erbij kijken als we in Amerika blijven? De conclusie is dat het allebei veel werk is, maar een huis zoeken is makkelijker als je niet op afstand een keuze hoeft te maken. Bovendien speelt de betaalbaarheid natuurlijk ook mee en als je nog een aantal andere dingen meeweegt, komen we uiteindelijk uit bij de keuze om nog een tijd in de USA te blijven.

Gelukkig steunen onze ouders ons in onze keuze, hoewel het zowel voor hen als ons moeilijk is om zo ver uit elkaar te wonen, zeker nu Alexander in ons leven is. Maar gelukkig is de wereld tegenwoordig niet zo groot meer, het internet en de webcam brengen de familie tot in de huiskamer en we spreken elkaar regelmatig. We hebben zelfs al een oogje op een huis, dus hopelijk kunnen we daar snel werk van maken. Hoe dan ook, het is een moeilijk proces geweest, en nog steeds, maar we hebben de knoop doorgehakt en dat brengt toch wel rust in ons leven.

En iedereen mag het weten: in South Carolina staat de deur van het toekomstige huize Hanssen voor iedereen wagenwijd open!

5 gedachten over “Grote knoop”

 1. Inderdaad een moeilijke keus, maar wel beschouwd is het jullie toekomst en net zoals je in je blog schrijft, brengt een snelle beslissing meer rust bij jullie.
  Natuurlijk hebben wij jullie liever dichtbij maar we hebben alle begrip voor de keuze die jullie maken. Zelf heb ik in het verleden dat ik nog jong was en een hele toekomst voor me had, mijn geliefde “woonland” Nieuw Zeeland willen verruilen voor Nederland maar na de toelating is er toch nog roet in het eten terecht gekomen, jammer genoeg.
  Voor Rob ligt er denk ik een mooie toekomst bij Milliken waar zijn ontwikkeling meer kans van slagen heeft dan in Europa.
  We zijn zelf al twee keer bij jullie op bezoek geweest en heb daardoor toch een andere kijk op de USA gekregen waar inderdaad “onbegrensde mogelijkheden” zijn. Het was zelfs weer wennen om in Nederland terug te zijn, het lijkt wel of alles hier maar vlug vlug vlug moet gebeuren, erg opgejaagd.
  Kortom, heel veel sucses met het zoeken naar een huis en alle verdere toekomst plannen.We houden van jullie!

  Oma en opa uit Eindhoven

  Like

 2. Hallo Joyce en Rob.
  Ik kan mij voorstellen dat deze keuze niet in een keer gemaakt is en alle voor en tegen argumenten op een rij worden gezet. Uiteindelijk wordt er dan een keuze gemaakt waar jullie beiden achter staan. Ook kijkend naar de ontwikkelingen en vorderingen die Rob kan maken op het werk.Ik denk dat het voor jullie ook niet mee viel om de keuze te vertellen aan jullie ouders. Het is wel zo wat is afstand tegenwoordig? met de webcam kijk je in elkaars huis en kun je alles volgen, o.a. de groei en ontwikkeling van Alexander. Wat doet hij het goed met alles. Het is voor de Oma’s en Opa’s alleen minder dat ze hem niet zo vaak kunnen knuffelen. Maar ik weet dat ze heel rieël zijn dat het om jullie toekomst gaat. Ik wens jullie heel veel sterkte met het vinden van een huis zodat je dan, net wat je schrijft, een eigen plekje hebt, en enorm veel succes voor jullie toekomst. Geef Alexander een lekkere knuffel van mij.
  Wij zien elkaar zonder meer in augustus in Meijel, en wie weet in de toekomst in de USA.

  Groetjes van An uit Venlo.

  Like

 3. Inderdaad een hele beslissing, maar nu de knoop is doorgehakt is het wel duidelijk waar jullie nabije toekomst ligt. We wensen jullie een hele goede tijd in Amerika en succes met het kiezen van een huis. Weer een keuze maken. Je ziet, het hele leven door moet je keuzes maken, soms kleine en soms grote.
  We zouden het fijn vinden las jullie laten weten wanneer julie in Meijel zijn. We proberen dan jullie te ontmoeten.
  Groetjes, ook van Jan.

  Like

 4. hoi, hoi

  Nou, dat is inderdad moeilijk om de knoop door te hakken, maar met alle voordelen op een rij is het nu dan toch jullie keus om het zo te doen.
  Nu nog een huis zoeken, maar dat gaat zeker lukken.
  veel succes in de toekeomst en we zien jullie binnenkort.
  Vele groetjes Liesbeth

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s