Zwarte weduwe

Zwarte Weduwe

Iedereen is wel bekend met de term ‘zwarte weduwe’. Het wordt vaak gezegd als beschrijving van vrouwen die verschillende echtgenoten om zeep helpen, maar ook in meer metaforische zin, bijvoorbeeld voor een type vliegtuig, een achtbaan en een bekende stripfiguur. In Nederland is Florrie Rost-Van Tonningen, echtgenote van een NSB-voorman, ook bekend als de Zwarte Weduwe.

De term verwijst naar een type spin die wereldwijd voorkomt, maar die vooral in warmere gebieden te vinden is. Het vrouwtje van de Latrodectus mactans is beduidend groter dan haar echtgenoot en deze laatste heeft in het ‘huwelijk’ niet bijster veel inspraak.

Deze beestjes houden van warm weer

Ik ben er al vaak voor gewaarschuwd en ik ben er altijd bedachtzaam op, maar vandaag zat er dan toch echt een exemplaar op onze drempel. Eenvoudig te herkennen en een absolute gruwel voor iemand die panisch is voor spinnen. Maar nog groter dan mijn angst voor deze kruipers, is de schrik dat Alex, die vrolijk aan het spelen was en totaal geen angst kent, door dit beestje gebeten zou worden, met zeer onplezierige gevolgen. Een welgemikte stoelpoot deed het insect even in elkaar kruipen, net lang genoeg om naar binnen te spurten en de spuitbus met gif te halen. Daarna heb ik er flink op los gespoten en Alex kwam inderdaad op het tafereel af. Hij begon al over de drempel heen te klauteren om te zien wat er allemaal loos was. Een uur later staat het kippenvel nog op mijn lijf, maar de wereld is in ieder geval weer een zwarte weduwe armer.

Eén gedachte over “Zwarte weduwe”

  1. Bah, wat akelig, die wil je toch zeker niet in je huis rond hebben lopen. Goed oppassen maar bij de zandbak, dat lijkt me toch extra gevaarlijk.
    Goede actie van je, zeker als ik bedenk hoe je van spinnen gruwelt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s