Wespenplaag

Cicada killers: geen kleintjes!

Een poosje geleden kwamen we in en om de tuin een aantal zwarte weduwen tegen. Nu dat probleem onder controle lijkt, hebben we iets nieuws: een wespenplaag. Al weken zoemen ze ons om de oren, flinke wespen die, als je er tegen mept met de vliegenmepper, aanvoelen alsof je een honkbal wegslaat. Omdat het probleem steeds erger wordt, heb ik eens met All State Pest Control gebeld. De dame aan de andere kant vertelde me dat ik eerst moet weten waar het nest zit voordat ze langs kunnen komen.

Na een aantal dagen goed opgelet te hebben, valt op dat de wespen eigenlijk overal zitten. Een korte inspectie heeft drie nesten opgeleverd, dus daarna maar weer teruggebeld naar All State. Er komt iemand langs, hoera! Maar het afgelopen weekend zagen we ’s morgens kraaien in de tuin zitten die met smaak van de vele wespen zaten te eten, op een andere plaats dan waar wij de nesten gevonden hebben. Nog maar een keertje kijken dus. En met veel moeite een wesp gevangen, zodat we de beestjes kunnen identificeren en weten waar we precies mee te maken hebben.

Conclusie 1: drie nesten? Maak daar maar rustig 30 nesten van, en waarschijnlijk nog wel meer! Onder bijna elke struik in de heuvel in de achtertuin hebben ze gaten gegraven! Dit type wesp, een ‘cicada killer’ ofwel in het Nederlands een kevermoordenaar, maakt zijn nest in de grond en kan ontzettend groot worden. Het is geen erg agressieve soort, maar ze kunnen wel degelijk steken en Alex graait met veel plezier in de bergjes zand die naast de nesten liggen. Niet zo’n goed idee.

De verdelger van All State is inmiddels op bezoek geweest en constateerde inderdaad een enorme wespenplaag. Hij is wel een uur bezig geweest om gif te spuiten. Het exemplaar dat we gevangen hadden, was maar een kleintje. Hij wees me op wespen die, zonder overdrijven, zo lang en dik zijn als je pink. Goeie grutten, wat een joekels! Nu maar hopen dat het probleem opgelost is, en we snel weer zonder problemen lekker buiten kunnen zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s