‘Verkoeling’ in de bergen

Omdat voor zondag een vrij warme dag van 34 graden voorspeld was, dachten we de bergen op te zoeken omdat het daar meestal een paar graden koeler is. Zodoende vertrokken we met een volgeladen auto naar Chimney Rock. Alex viel onderweg in slaap zodat hij bij aankomst vol energie zat. Het was al vroeg druk in het kleine plaatsje en het duurde niet lang of we ontdekten dat het jaarlijkse Dirty Dancing festival dat weekend plaatsvond. Van deze bekende film zijn verschillende scenes in de omgeving van Chimney Rock opgenomen, en het is een prachtige trekpleister voor toeristen. Ook de motorrijders waren weer goed vertegenwoordigd, de Harley Davidsons waren niet te tellen.

We zijn maar eens begonnen om ergens een hapje te eten, een typische barbecuehap die je in deze streken kunt verwachten. Het is een goede bodem als je de rest van de dag in de natuur gaan wandelen. Hierna zijn we afgezakt naar de Rocky Broad River, waar Alex heerlijk heeft geklauterd over de vele stenen. We hadden hem nieuwe schoenen aangetrokken dus het eerste dat hij doet is natuurlijk in een diepe plas met modder staan (om vervolgens zijn voet af te vegen aan mama’s been). Klimmen zit hem echt in het bloed, want het was ongelooflijk om te zien hoe zo’n klein baasje zich kan redden op zulke ongelijke ondergrond. Bij de rivier is jammergenoeg maar weinig schaduw, dus we konden de zon flink voelen branden. Het kwik was al gestegen tot 32 graden.

Na de middag zijn we het Chimney Rock park ingereden. We wilden eerst de speciaal uitgezette kinderwandeling lopen, maar bedachten ons en hebben in plaats daarvan de Hickory Nut Falls trail gelopen. Dit pad is 1,6 mijl lang en klimt naar de basis van de Hickory Nut waterval. Alex heeft vrijwel het hele pad zelf gelopen, een hele prestatie voor een mannetje van 20 maanden! De weg naar boven is beduidend vermoeiender dan de weg omlaag. De waterval zelf was vanwege de aanhoudende droogte (al anderhalve maand geen regen!) nog maar een dun stroompje, net als de Reedy River Falls waar we zaterdag nog waren geweest.

Terug bij de auto leek het erop dat Alex vrij moe was, dus leek het ons tijd om naar huis te gaan. De middag vorderde al aardig en we hadden gelijk, de kleine viel al snel in slaap. We zijn nog even gestopt onderweg om wat appels te kopen bij een standje langs de weg. Vlakbij huis zijn we gestopt bij Bru’sters, want we vonden dat we wel een verkoelend ijsje verdiend hadden. Thuis gaf de thermometer 35 graden aan, prima weer om een paar hamburgers te bakken op de barbecue dus!

Eén gedachte over “‘Verkoeling’ in de bergen”

  1. Alex heeft het reuze naar zijn zin in Chimney Rock, hij straalt zoveel plezier uit en er valt voor hem veel te ontdekken. Jammer dat de waterval zo klein was, afgelopen april was de waterval een indrukwekkende stroom.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s