Zomerprotest

Wat zijn we nu blij met een grote speelkamer en twee kinderen met een rijke fantasie.

In Nederland is onlangs een protest gehouden tegen het aanhoudende slechte weer en zie, spontaan breekt de zon door. Ik denk dat ik maar eens iets vergelijkbaars moet organiseren in South Carolina, maar dan omgekeerd. Wij zijn de eindeloze, bloed- en bloedhete zomer helemaal beu.

’s Morgens als je uit bed komt is het al een graad of 26. De luchtvochtigheid buiten is dan standaard 98%, het laagste punt ligt in de namiddag rond 65%. Om 9.00 is de temperatuur al geklommen tot dik in de 30 en blijft de rest van de dag ergens tussen de 36 en 40 graden. Pas na 19.30 is het buiten een beetje uit te houden. De UV straling is onnoemelijk hoog dus overdag naar buiten gaan is sowieso niet slim, voor wie dat zou willen. Je ziet buiten geen mens behalve de bouwvakkers die aan de overkant van de straat het ene na het andere huis aan het bouwen zijn.

Sporadisch valt er een bui en dan valt er in een korte tijd zodanig veel water dat het grootste deel de goot in spoelt. De aanhoudende droogte zorgt ervoor dat veel gewassen helemaal om zeep zijn, dus dat betekent weer stijgende prijzen wegens schaarste. Nee, wat ons betreft zijn we helemaal klaar met deze zomer.

Er valt nog elke dag iets nieuws te ontdekken.

In de winkels komen de herfstartikelen inmiddels binnendruppelen en we kijken halsreikend uit naar de dagen dat we lekker appels kunnen gaan plukken en op pompoenenjacht kunnen gaan. Buiten de deur, zonder zonnebrandcreme en zonder gevaar voor uitdroging. Laat de herfst maar gauw komen!

Eén gedachte over “Zomerprotest”

  1. Het zou mooi zijn als we een beetje mooi weer van jullie konden mengen met het weer in Nederland. Dat zou een perfecte mix zijn. Helaas de praktijk is anders en we zullen ons moeten neerleggen bij de werkelijkheid van alle dag.
    Ook het weer kan in Nederland extreem zijn, zo was tijdens ons verblijf in Zuid-Limburg de Gulp in een korte tijd ver over zijn oever getreden zodat huizen en kelders onder water kwamen te staan. Er zijn 20 auto’s met het water meegesleurd en zijn er verschillende schapen verdronken. De overstroming was het gevolg van extreme regenval in Belgie, enkele kilometers verderop.
    Wij hadden zelf geen last van het extreme weer, we hebben het weer heel fijn gehad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s