Over water, vocht en nattigheid

Spetter pieter pater, lekker in het water

Deze zomer is er echt eentje voor de boeken. Ik geloof niet dat we al ooit zo veel water hebben gezien! De afgelopen maand is er een recordhoeveelheid regen gevallen en tjonge jonge, wat komt het soms met bakken uit de hemel! Er zijn vele tientallen centimeters extra water gevallen en bijna elke dag ontvangen we een waarschuwing dat er kans is op overstromingen. Tegelijkertijd zijn de temperaturen ouderwets hoog en met al dat extra vocht is het nog plakkeriger buiten dan normaal. De luchtvochtigheid is torenhoog en dat maakt het buiten bijna onhoudbaar. Overdag is onze buurt uitgestorven, iedereen verschuilt zich binnen.

IMG_5078
Ga maar vast naar huis, ik kom een druppel later

Een andere aanwezigheid van water is het zwembad. Elke zondagmorgen duiken we met de kinderen het zwembad in in onze wijk. De kinderen vinden het helemaal geweldig! Buiten dat heeft Alex ook nog van maandag tot donderdag zwemlessen in het buitenbad van het Swim Center. Terwijl hij les krijg, speelt Nova aan de andere kant van het bad; ze springt van de kant in het water, imiteert de zwembewegingen van broerlief, rent door de sproeiers en wacht geduldig tot Alex klaar is en nog even met haar mee speelt. Ook op andere plaatsen komen we het water tegen en zoeken we het op, zoals Reedy River park in Greenville, waar een hotel zit met kleine geisertjes waar de kinderen lekker door het water kunnen banjeren. In de tuin staat onze watertafel en liggen waterbazooka’s klaar waar groot en klein plezier mee kan maken. In de kindermuseums in de omgeving waar we tijdens regenachtige weekenden terecht komen, staat altijd wel een of andere waterattractie, waar Alex en Nova doorgaans kleddernat weer vandaan komen. Kortom, ondanks de regen krijgen ze geen genoeg van al het gespetter!

2 gedachten over “Over water, vocht en nattigheid”

  1. Alex en Nova hebben geen last van al dat water. Ze genieten met volle teugen van het zwembad. Het worden zo twee waterratten. Het is toch fijn dat ze er zoveel plezier aan beleven. Voor papa en mama is het een ander verhaal, maar ik denk dat zij net zoveel pret hebben van de twee waterratten als de kinderen zelf.

    Like

  2. Wat heerlijk dat ze allebei zo gek zijn op water. Er is niks beters dan ’n zwembad met zulk weer en de kinderen zijn toch aktief bezig. Laat ze lekker genieten, nemen jullie ook af en toe een duik mee?

    Groetjes An Venlo

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s