Sleutelwerk

Deze vrolijke meid moet weer onder het mes.

Enige tijd geleden, tijdens een bezoek aan de pediater, merkte Nova’s dokter op dat haar buisjes aan het loskomen waren. Toen we een paar weken daarna bij de KNO arts waren voor een controle, bevestigde deze dat beide buisjes uit haar trommelvlies waren gekomen en diep in de gehoorgang lagen. Hij wilde dat we een timpanogram lieten maken, omdat hij dacht dat er vocht achter haar trommelvliezen zat. Dit bleek inderdaad zo te zijn. Het plan van aanpak was om na 6 weken terug te komen en een nieuw timpanogram te maken, zodat we konden zien of het vocht er nog zat, was opgelost of was verergerd.

Welnu, die 6 weken zijn voorbij gegaan en afgelopen maandag zat Nova weer in de stoel van de KNO arts. Het vocht achter haar trommelvliezen zat er nog en dus is het beste plan om opnieuw buisjes te laten zetten. Maar daar blijft het niet bij, want deze keer worden ook haar neusamandelen verwijderd. Deze staan in relatie tot de buis van Eustachius en kunnen veelvuldig zorgen voor oorontstekingen. Bovendien heeft Nova problemen met haar ademhaling en erg vaak last van (langdurige) verkoudheden, iets wat hopelijk opgelost kan worden door de neusamandelen weg te nemen. Wanneer het plaats moet vinden is nog niet duidelijk, maar het wordt wel een iets stevigere ingreep dan de vorige keer. Die arme meid…. maar hopelijk heeft ze daarna niet meer zo veel last van de typische winterkwalen!

Eén gedachte over “Sleutelwerk”

  1. Wel sneu dat Nova steeds zo verkouden is. Gelukkig is er uitzicht op een verbetering door het knippen van de neusamandelen. Even doorbijten en hopen dat zij niet verkouden is op die dag.
    Beterschap en nog even geduld voordat het zover is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s