Maart roert zijn staart

Het adagio ‘maart roert zijn staart’ blijkt weer eens helemaal waar te zijn, want dit weekend was het op zaterdag een stralende 27 graden en op zondag heeft het de hele dag geregend. De temperatuur viel nog wel mee, maar die is vandaag, maandag, maar 2 graden, eveneens met regen. Wat een enorm verschil!

Nova wilde graag een puppy op haar snoet.

Gelukkig waren we zo slim om er zaterdag een leuke dag van te maken. In het kader van St. Patricks’ Day waren er diverse activiteiten, waaronder een Keltisch festival op een plantation nabij Charlotte. Het was een nieuwe bestemming en de festivalgrond lag diep verholen in een staatsnatuurpark. De Latta Plantation is gebouwd in 1800 door James Latta, een Noord-Ierse immigrant. Het is een katoenplantage geweest waar 37 slaven werkzaam waren. De plantage is nog enkele keren van eigenaar gewisseld voordat het in 1970 werd gekocht door een groep burgers die de historische waarde ervan inzagen. Na restauraties werd het voor het publiek geopend en nu worden er 35 verschillende dingen per jaar georganiseerd.

Een vlinder in wording.

Een van die dingen is dus het Keltische festival van afgelopen weekend. Er werd traditionele muziek gespeeld, er werd gevolksdanst, je kon er in stijl eten (bijvoorbeeld haggis!) en er werden Highland Games gehouden. Natuurlijk was er ook een kleine boulevard vol koopwaar en gelukkig was er een kinderweide waar de kleintjes zich goed konden amuseren. We lieten hier de kinderen beschilderen, Alex een vlinder en Nova een puppy, waar ze de rest van de dag trots mee rondgelopen hebben. Na het bezoek aan de plantage zijn we gaan lunchen bij Chick-Fil-A, waar een speeltuin in zit, dus daar moesten de kinderen natuurlijk een poos driftig spelen. Op weg naar huis viel Nova 10 minuten voor thuiskomst in slaap. Daardoor miste ze de volgende stop op onze drukke zaterdag…

Bij onze buren verderop in de straat, de Jeffers, wordt traditioneel een St. Patrick’s Day feest georganiseerd en dat was afgelopen zaterdag. Het puilde uit en het was druk met vrienden en buren uit de omgeving. Ik was er samen met Alex naar toe gegaan terwijl Rob bij de slapende Nova bleef. Alex vermaakte zich kostelijk met de vele andere kinderen en met spelen bij de beek acherin de tuin van de Jeffers. Hij zag er een slang in het water zwemmen en dat maakte toch wel behoorlijk indruk.  Het was leuk om iedereen te zien en het was echt een vrolijk feest, maar na een uur of anderhalf moesten we weer gedag zeggen om naar onze volgende activiteit te gaan.

Mannen in klederdracht vertelden verhalen uit vervlogen tijden.

Er was die avond nog een fundraiser van de school van Alex bij de Pizza Inn. Bij een van de lokale pizzarestaurants werkten de juffen een avond als serveersters en alle fooien gingen in de pot voor de school in Nicaragua, waar ze al het hele jaar voor aan het inzamelen zijn. Bij de Pizza Inn hingen ze met de benen buiten, dus we gaan er vanuit dat ze een goede opbrengst hebben gescoord. Het helpt ongetwijfeld ook dat de Pizza Inn 15% van de opbrengst van de avond doneerde aan het goede doel.

Bij thuiskomst was Nova nog klaarwakker (wat wil je, na zo’n dut) en Alex was naar eigen zeggen ook absoluut niet moe, dus we lieten hen nog naar de film Frozen kijken. Met moeite haalde Alex de aftiteling, en hij was tegen die tijd zo vreselijk moe dat het afwassen van zijn beschilderde snoet een heus drama werd. Gelukkig waren de tranen de volgende ochtend weer vergeten en zoals men zegt: ‘gelukkig hebben we de foto’s nog!’

Eén gedachte over “Maart roert zijn staart”

  1. Het is inderdaad een druk programma geweest. Ik kan goed begrijpen dat de kinderen vermoeid zijn geweest die dag. De schilderingen op de snoetjes laten wel zien dat ze erg blij waren met het resultaat. Erg aandoenlijk en kleurijk.
    De plantage en alle activiteiten zijn ook weer een leuk uitstapje voor in de toekomst, evenals het natuurpark.
    Al met al een energievolle en leerrijke dag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s