Patio fase 1: voltooid!

Het raam is verplaatst. Alex zag dat het goed was.

Zo, het is half negen en de laatste werkers zijn vertrokken. Het plan voor vandaag was om het raam op de kamer van Alex te verplaatsen, zodat het niet in de knoei komt met het dak boven de patio. Het was een schitterende dag en er kon flink doorgewerkt worden. Eerst werd de binnenkant van Alex zijn kamer rondom het raam uitgebroken. Daarna zijn de kozijnen gestript. Aan de buitenkant werd het vinyl losgemaakt en deels weggehaald en isolatiemateriaal weggehaald of losgesneden. Er werd stevig gezaagd en getimmerd maar Alex gaf geen krimp en Nova, nadat zij uit school kwam, ook niet. (Alex was nog thuis vanwege streptokokkenfaryngitis die dinsdag bij hem is vastgesteld.)

Kijk een aan, ook aan de buitenkant zit het raam op een nieuwe plaats.

Op een gegeven moment kwam de grote ingreep: het verplaatsen van het raam. We waren buiten in de tuin, ook vanwege het mooie weer en natuurlijk omdat de kleintjes best nieuwsgierig waren naar al dat in en uit lopen. Maar tijdens het verplaatsen van het raam wilden ze toch liever dat we binnen bleven, voor de veiligheid, dus helaas heb ik daar geen foto’s van kunnen maken. Vervolgens kon er opgeruimd worden en was er een tweede team op komst, die nieuwe houten panelen kwam plaatsen en deze bepleisteren.

De eerste groep vertrok tussen 18.00 en 18.30 en de pleister-boys gingen aan de slag. Eerst de nieuwe panelen ertegen timmeren en daarna 3x bepleisterd en 2x opgeschuurd. Morgen komen ze nog een keertje terug om het af te werken en dan is ook dat gebeurd. Er komt morgen een elektricien om een stopcontact te verplaatsen en daarna is het even rustig tot dinsdag. Als het weer dan meewerkt, kunnen ze beton gaan storten en de rest van de week zien we dan de patio verrijzen. We kijken er enorm naar uit; de nieuwe tuinset staat al in de garage te wachten!

Eén gedachte over “Patio fase 1: voltooid!”

  1. Ze werken snel en maken lange dagen. Gelukkig schiet het snel op, dat is een hele geruststelling. Fijn dat de kids het zo gelaten over zich heen laten komen. Het is voor Alex extra spannend, want zijn kamer wordt meteen heel anders. Misschien is hij straks toch erg trots op zijn nieuw geverfde kamer. Jos is al druk bezig om je foto te analyseren en ideen te tekenen.
    Wordt vervolgd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s