Oma Daems

3823162159_2272341384_z
Oma met Alex, toen 8 maanden oud.

Dit weekend, de dag voor Moederdag, is oma Daems ons ontvallen. Na een ziekbed van ongeveer twee weken is ze stilletjes ingeslapen. Ze is 96 jaar geworden! En hoewel je op die leeftijd niet kunt spreken van een totale verrassing, is het een ontzettend vreemde gedachte dat ze er niet meer is. Als je aan haar denkt, zie je haar zitten in haar speciale stoel, met een kopje koffie erbij, in gesprek met familie, vrienden, bezoekers. Want hoewel het de laatste jaren moeilijker voor haar was om gezelschap over de vloer te hebben zonder dat het teveel voor haar werd, zo is het toch vele jaren wel geweest: oma als spil, waar iedereen vaak en graag even binnen kwam. Het kwam niet vaak voor dat je alleen was, er was altijd wel iemand anders die je kende, want daar aan de Heufkesweg wist je dat welkom was en ging je altijd de deur uit met een glimlach op je gezicht.

Wij hadden de eer haar haar eerste achterkleinkind te schenken en daar was ze natuurlijk zeer trots op. Twee keer heeft ze Alex kunnen vasthouden, en in de jaren die volgden stonden de foto’s van de kinderen altijd in de buurt. Het is een verdrietig idee dat de kinderen nooit meer de kans zullen krijgen om het knusse van een bezoek aan hun oma-oma mee te maken. Het is iets dat wij, maar zeker de broers en zussen Daems, al hun partners, kleinkinderen en vrienden zullen missen. Veel sterkte aan alle nabestaanden. We nemen allemaal samen afscheid van een tijdperk.

Eén gedachte over “Oma Daems”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s