Verjaardagsfeest met de Critter Keeper

21458786193_04a2acb5f4_z
Liever Alex dan mama: zomaar een tarantula vasthouden!

Na de stortvloed van water vorig weekend hadden we vandaag wederom een bijzonder regenachtige dag. Moeder Natuur heeft blijkbaar in de gaten dat ze nog veel goed te maken heeft voor het gebrek in de zomermaanden en is met een flinke inhaalslag bezig. Gelukkig was er vanmorgen in boekenwinkel Barnes & Noble een leuke activiteit voor de kinderen, waarna we Thais zijn gaan eten, een van de weinige cuisines die de kinderen kunnen waarderen (sateh met rijst gaat er altijd wel in, nu die groentes nog). Daarna nog wat boodschappen doen en de middag was een eind om. Heel spannend, want Nova was om 16.00 uitgenodigd op het feestje van een klasgenootje, Dominic, en hoera, Alex mocht ook meekomen.

Het verjaardagsentertainment bestond uit de Critter Keeper, een eenmanshow die allerlei enge beesten laat zien en dit op zeer amusante wijze aan elkaar babbelt en goochelt. Al doende hoopt hij natuurlijk wat kennis over te dragen. We kennen de Critter Keeper van de zomerprogramma’s in de bieb, waar hij een graag geziene gast is. Alleen vandaag was het wel leuker, want het gezelschap was een stuk kleiner en daardoor konden de kinderen er met hun neus bovenop zitten en kwamen vrijwilligers ook echt aan de beurt (tot groot genoegen van Alex). De kinderen zaten op de voorste rij met uitstekend zicht op alles wat zich voltrok en ze hebben zich een breuk gelachen en zijn een paar keer flink geschrokken (door het foppen van de Critter Keeper).

21457095174_b370f43f41_z
Uiteindelijk durfde Nova dan toch, en nog wel met een Burmese python op schoot.

Zodra er een vrijwilliger nodig was, stak Alex zijn hand op. Nova wilde niet en liet ook het aaien van de dieren aan zich voorbij gaan. Alex was zeer moedig en heeft zelfs een tarantula vastgehouden. Wat een held, want dat doet zijn mama hem niet na! Maar Nova verraste ons aan het eind van het programma door WEL een boa constrictor van drie meter vast te houden! Dat vond de Critter Keeper erg leuk om te zien, dat zo’n verlegen meisje uiteindelijk toch de grote stap durfde te zetten. De kinderen hebben zich in ieder geval ondanks het weer uitstekend vermaakt. In het filmpje zie je nog hoe een Zuidamerikaanse reuzenpad een worm opeet en een salamander die de kinderen aan het eind van het programma uitzwaait.

Eén gedachte over “Verjaardagsfeest met de Critter Keeper”

  1. Dat ziet er interessant uit. Die pad was wel snel met het opeten van zijn rups. Hij was sneller dan wij konden zien. Het lijkt me een zeer attractief feestje, helemaal anders. De kinderen vonden het erg spannend en indrukwekkend tegelijk.
    Je maakt wel veel bijzondere feestjes mee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s