Vaccineren

Toen we donderdag bij de kinderarts waren voor een controlebezoek, drukte dokter Luci Daley ons op het hart dat we Alexander echt moesten laten vaccineren (een soort DTP prik). Volgens Amerikaans gebruik dient dit te gebeuren rond de leeftijd van 2 maanden. Ik heb daarna bij thuiskomst direct een afspraak gemaakt bij het Health Department, waar we vandaag direct terecht konden. De kinderarts wist ons trouwens te melden dat Alex inmiddels 6.1 kilo weegt en 9 cm gegroeid is sinds zijn geboorte. Alles gaat heel goed met hem!

Het lachen was vandaag snel over...Vanmorgen zijn we dan maar naar het Health Department gegaan. Alexander was zoals gebruikelijk vrolijk en blij, zich niet bewust wat hem te wachten stond. Na wat papierwerk werden we opgeroepen en legden twee vriendelijke dames ons uit om welke vaccinaties het vandaag ging en welke procedures we zoal zouden volgen.

Alexander kreeg eerst een aantal mililiters vloeistof te slikken om hem te beschermen tegen het rotavirus. O, wat trok hij daar een vies gezicht bij! Maar het was nog niets vergeleken met wat hem daarna te wachten stond: in elk been een flinke injectienaald. Het arme kind vond het niet leuk en zette het op een schreeuwen. Voor het allereerst biggelden er tranen over zijn wangen. Wat was ons kleine kereltje zielig! Na zijn prikjes bleven we hem nog even troosten, want Alex was er toch even van ontdaan.

Naast het Health Department zit het Office of Vital Records, waar we wat extra geboortecertificaten zijn gaan halen. Terwijl we daar zaten te wachten, dommelde onze nog wat najammerende knul in slaap. En dan te bedenken dat we dit over 2 maanden weer moeten doen…

Update: Na zijn prikjes was Alexander de rest van de vrijdag wat jengelig en wilde graag vastgehouden worden. Zaterdag was hij weer gewoon een blije baby en was al het leed achter de rug! Ook geen last van stijve beentjes, waarvoor de dokter gewaarschuwd had. Als Alex 4 maanden oud is, krijgt hij zijn volgende ronde vaccinaties, daarna weer als hij 6 maanden oud is en dat gaat zo nog wel even door.

4 gedachten over “Vaccineren”

 1. Oh, wat herkenbaar (lijkt alweer zo lang geleden)…………maar……..Lars sliep dan eindelijk wel eens, haha!
  Op die prikken de eerste maanden van zijn leven (ik weet niet meer precies welke dat zijn helaas) sliep hij echt gewoon de hele dag en nacht! Ik weet niet hoe dat kwam, maar ik wist wel dat ik me ernstig zorgen maakte……Lars sliep namelijk echt maar heeeeeeeeeeel weinig! (nog steeds trouwens :-()

  Like

 2. Hm, wen er maar aan, hoe groter ze worden hoe meer ze zich ervan bewust worden … hoe erger het tegenstribbelen c.q. huilen. Maar het is voor een goed doel – het beschermen van je kind 🙂

  Like

 3. Hallo luijtjes over zee.
  Wat groeit die Alex zeg dat is ruim een pond per week, je hebt goeie voeding Joyce. Wat heerlijk als je hem zo op de foto ziet lachen.
  Kan me voorstellen dat het niet leuk is al die prikjes, maar de bescherming voor allerlei narigheden is zeker zo belangrijk. Als ouder is het zielig als die kleintjes huilen maar over enkele jaren kan hij het zich niet meer herinneren. Dit zijn dan nu even minder leuke momentjes.

  Groetjes An uit Venlo en een knuffel voor Alexander ( niet vergeten)

  Like

 4. Wat een leuke foto’s steeds op jullie site! We kunnen zijn ontwikkeling zo op afstand volgen.
  Die vacinaties zijn natuurlijk de minder leuke dingen in een babyleven, maar het leven heeft die nu eenmaal en ook dat leer je zo al vroeg. Op de foto’s is trouwens niets te zien van zijn vaccinatieongemak.

  Bedankt voor jullie verjaardagskaartje! Het zat donderdag bij de post, ruim op tijd dus.

  Groetjes, ook van Jan,
  Marleen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s