6 Maanden

Look, mom, one hand!Vandaag, 6 juli, is Alexander precies 6 maanden oud. Een half jaar! Wat is het snel gegaan! Gisteravond hebben we nog eens naar de allereerste foto’s gekeken, dat kleine hummeltje van net iets meer dan 3 kilo dat met gemak op je onderarm paste. Zijn eerste kleertjes in de allerkleinste maat die hem nog veel te groot waren en omgeslagen moesten worden. De eerste flesjes en onze verwondering als hij daar wel 20 ml van gedronken had. Maar wat wel al vanaf het vroege begin was en altijd is gebleven: die heldere oogjes die zo nieuwsgierig de wereld in kijken en de vurige wens om niets te missen.

In zes maanden tijd is Alexander veranderd van een teer klein kindje in een stevig mannetje. Er is zo’n 20 cm bijgegroeid en meer dan 5 kilo bijgekomen. Hij leerde eerst om zijn hoofdje op te tillen en recht te houden, om op zijn armen te steunen en rond te kijken, zijn borst op te tillen en te zitten en nu kruipt hij zelfs al bijna. Alles wat hij eerst bestudeerde wordt nu, dankzij een behoorlijke beheersing van zijn ledematen, flink beetgepakt en getest door te sabbelen, grijpen, gooien, openen en sluiten. Hij eet inmiddels 3 vaste maaltijden per dag en het eerste tandje zit eraan te komen. Steeds blijven zijn oogjes goed volgen wat er allemaal gebeurt en zijn gezichtje is vol blijdschap en verwondering als zijn actie een reactie oplevert.

Alex being cute, part 3Vanaf zijn geboorte is Alexander lief, rustig, beweeglijk en mooi geweest! Een echte knuffelbeer, makkelijk in de omgang, duidelijk in zijn wensen, geen overdreven huiler, altijd op onderzoek uit en daarbij ook nog eens heel knap om te zien, een aandoenlijk snoetje, een heuse charmeur. Waar we ook komen, altijd krijgen we opmerkingen over onze kleine schat die niet alleen onze harten verwarmt maar ook andere mensen vertedert.

De tijd is voorbij gevlogen en tegelijkertijd is het of het nooit anders is geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s