Zelf leren eten

Gisteren, op 7 juli, zijn we bij de kinderarts geweest voor Alexanders ‘6-maanden-controle’. Hij is weer gewogen (7.85 kg) en gemeten (67.31 cm) en zit daarmee op de 50% lijn zowel qua lengte als gewicht. Heel mooi in verhouding dus. De pediater was blij om te horen dat het eten erg goed ging, moest erg met Alex lachen tijdens zijn controle (want hij pakte alles beet dat binnen handbereik kwam) en gaf ons wat tips mee voor de komende drie maanden als hij terug mag komen voor zijn 9-maanden-controle.

Nu het met eten allemaal zo goed gaat, kunnen we voorzichtig een begin maken met zelf leren eten. Alexander maakt vaak genoeg duidelijk dat hij de lepel zelf wil vasthouden als hij zijn groente of fruit krijgt, en er zijn nog wat andere babyproducten die erg geschikt zijn om aan de beginnende eter te geven. Omdat het vanmorgen nog niet verschrikkelijk heet was, ben ik met Alex buiten gaan zitten waar hij zijn gang kan gaan en het niet erg is als hij knoeit.

Om te beginnen heb ik een bordje pap gemaakt, zoals hij dat elke ochtend krijgt. Ik heb het voor zijn neus gezet om te zien wat onze knul er mee doet. De camera heeft alles vastgelegd:

Laten we zeggen dat dat nog geen groot succes was. Ik heb zijn stoel maar een beetje schoongemaakt en ben overgestapt op het tweede experiment, de befaamde Cheerios. Cheerios zijn ontbijtgranen voor in de melk, heel bros dus bij uitstek geschikt voor babies omdat het snel ‘smelt’ in hun mond. Bovendien zijn het twee vliegen in een klap: Alexander kan meteen oefenen met het oppakken van een voorwerp tussen duim en wijsvinger.

Ik heb me kostelijk geamuseerd! Alex bleef maar achter de Cheerios aanjagen en proberen ze op te pakken. Uiteindelijk heb ik er eentje aan hem gegeven om te eten en met een heel serieus gezicht sabbelde hij erop. Hij zat zich echt af te vragen wat voor een raar ding het was en aan het eind van het verhaal concludeerde hij dat het best lekker is.

Nu hij Cheerios geproefd had, was de impuls om zo’n ding op te pakken en te eten nog groter! Het is even stoeien maar uiteindelijk heeft hij hem dan! Weer iets geleerd. En nu die pap nog.

Eén gedachte over “Zelf leren eten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s