Een nieuw huis… toch veel werk

Dat ons huis nieuw opgeleverd is en dus nog nooit bewoond is geweest, alle vloeren erin zitten, alle The new washer and dryer have arrived!lampen hangen en alle muren netjes geschilderd zijn, wil toch niet zeggen dat je er geen werk mee hebt als je gaat verhuizen. De oorspronkelijke bouwer van het huis is kort na het opleveren van het pand failliet gegaan vanwege de economische crisis en een derde partij heeft het huis van de bouwer overgenomen om het alsnog te verkopen. Omdat deze verkoper er ook weer snel vanaf wilde, stond het tegen een zeer lage prijs te koop en daar konden wij dan weer mooi van profiteren.

Natuurlijk zitten er altijd een paar kleine schoonheidsfoutjes aan een huis en in een normale situatie stap je dan naar de bouwer toe, die het vervolgens komt herstellen. In ons geval kon dat niet meer, wat gedeeltelijk gecompenseerd werd door de lage koopprijs. We hebben dus een echte klusjesman in dienst genomen die voor ons enkele zaken heeft aangepast en verbeterd, zoals het opnieuw schilderen van het plafond in de keuken/woonkamer vanwege een lek dat in het verleden een lelijke plek in het plafond heeft veroorzaakt. Inmiddels ziet het er een stuk beter uit.

The living roomBehalve wat klusjes links en rechts, hebben we ook een heleboel meubilair moeten aanschaffen: een koelkast, wasmachine, droger, een bed, nachtkastjes, een complete woonkamer, televisie… En dat moet natuurlijk bezorgd en geinstalleerd worden, dus elke dag lopen er wel mannen binnen en buiten om spullen in elkaar te zetten, aan te sluiten en in het geval van de televisie en telefoon om de nodige kabels aan te leggen. Maar nu we hier een week wonen, hebben we het meeste achter de rug. We kunnen zitten, liggen, kijken en bellen. Alleen later deze week komen ze nog een eettafel en een servieskast bezorgen.

Tuurlijk, de boel moet nog aangekleed worden want de muren zijn nog kaal. Maar er komen ook een hoop spullen uit Belgie naar ons toe, zo rond Kerst, dus tot die tijd zullen we nog met wat lege ruimte blijven zitten. Het geeft allemaal niets, we zitten hier heerlijk en doen het allemaal op ons gemak. Het begint al weer een beetje onze eigen stek te worden!

Eén gedachte over “Een nieuw huis… toch veel werk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s