Onze kleine man

Afgelopen week zijn we nog eens met Alexander bij de kinderarts geweest, voor zijn (redelijk late) 9-maanden-controle. We waren inmiddels wel erg benieuwd naar zijn lengte en gewicht, aangezien dat voor de laatste keer gemeten is toen hij 6 maanden oud was.

Onze kleine man is 5 centimeter gegroeid en meet nu 72 centimeter, precies gemiddeld voor zijn leeftijd. Alex weegt 8.2 kilo, en dat is maar 400 gram meer dan bij zijn vorige bezoek. Daarmee is hij erg licht, zelfs te licht volgens de dokter. Hoewel onze uk er zeer gezond uit ziet en zich ook zo gedraagt, moeten we volgende maand nog eens terug komen om nogmaals te wegen. Als er dan niet voldoende is bijgegroeid, wordt er wat bloed afgenomen om er zeker van te zijn dat er geen medische oorzaak is voor zijn lage gewicht.

De dokter stelde ons gerust en zei dat we ons echt nog geen zorgen hoefden te maken. Ze bekeek lachend hoe Alex haar kantoor aan het verbouwen was. Het was haar wel duidelijk dat Alexander een erg actief baasje is en waarschijnlijk veel van zijn energie snel verbrandt. Tja, dat hadden we zelf ook al in de gaten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s