Witte kerst

Klaar voor de sneeuw

In Nederland kijkt niemand meer op van een laag sneeuw meer of minder, maar in South Carolina ontstaat er nog altijd een hoop heisa als er sneeuw aan komt. En dit jaar sneeuwde het op Kerstdag, voor het eerst in 166 jaar! Het was meteen een (voor hier) flinke laag, bij ons ruim 10 centimeter maar plaatselijk tegen de 25 centimeter! Dat laatste was dan natuurlijk vooral in de bergen.

Alex keek ’s avonds met grote ogen naar de vallende vlokken en zag toe hoe het rap wit werd buiten. Hij haalde vervolgens de schoenen van papa, wees naar buiten en zei ‘Sneeuw!’. Maar het was al donker en bovendien bijna bedtijd, dus Alex moest toch echt tot de volgende ochtend wachten voordat hij mocht assisteren bij het maken van een sneeuwman.

Na het ontbijt hebben ons mannetje dik ingepakt en voor de verandering liet hij dat eens toe, want meestal is hij niet zo happig op z’n dikke jas. Alleen de wantjes, die gingen na een kleine 30 seconden weer uit. Die dingen zijn ook zo onhandig als je lekker in de sneeuw wilt graaien. Twee dagen later is de sneeuw weer bijna overal weg en het leven weer zo goed als normaal. Alex speelt lekker met alle kerstcadeaus en wij tellen de laatste dagen af naar zijn 2de verjaardag…

Eén gedachte over “Witte kerst”

  1. Heel beheerst pakt Alex zijn pakjes uit, af en toe reageert hij in het Engels dan weer in het Nederlands. Hij weet wel precies wat het allemaal is, ook de trein wordt bij de rails uitgeprobeerd. Het is zo leuk om dat zo mee te maken.
    Ook zijn sneeuwervaring is leuk om te zien, zoals elk kind, wil hij geen wanten aan. Ik zou wel eens willen weten wat er allemaal in zijn hoofdje omgaat.

    Een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2011. Tot binnenkort op skype

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s