Extreem

Wat een uitstraling heeft meneer!

Afgelopen weekend was het zo mooi weer dat we de barbecue hebben aangezet en de eerste worstjes van het seizoen gebraden hebben. We mochten genieten van blauwe luchten, volop zon en 26 graden, een feest! En niet te vergeten, de worstjes en alle andere lekkernijen smaakten bijzonder goed!

Alex geniet ook duidelijk van het betere weer en speelt urenlang buiten, in de zandbak en in zijn huisje, met elk stuk speelgoed dat hij maar vinden kan. Geen wonder dat hij aan het eind van de dag van top tot teen vies is en niet te vergeten doodmoe!

Wat een verschil met vandaag. Het was weliswaar nog steeds 24 graden, maar de hele dag bewolkt en zeer winderig. Boven Kentucky hing ’s morgens al een groot gebied vol onweer en tornado’s en dat kwam met rasse schreden onze kant op. In de loop van de middag begon het duidelijk te worden dat we er niet onderuit zouden komen, de vraag was alleen: hoe erg wordt het? Rond een uur of 3 ’s middags heb ik de buurvrouw maar eens gebeld om haar te waarschuwen dat we een tornado konden verwachten. Ook zij keek met argusogen naar de ontwikkelingen in het weer. Zoontje Ethan was al bijna in een staat van paniek. En later belde ze nog drie keer terug om de stand van zaken uit te wisselen. Het zag er buiten inderdaad angstaanjagend uit en het werd met de minuut donkerder. Rob hoorde op weg naar huis het officiele tornado-alarm op de radio, het teken dat je een schuilplaats moet gaan opzoeken. Eenmaal thuis zijn we toch aan tafel gaan zitten om te eten, maar al snel brak het onweer in alle hevigheid los en stroomde het water via het dak de keuken in. Emmers, schalen en handdoeken moesten het ergste opvangen. Al snel hadden we ruim 7 liter water gevangen! Dat wordt dus weer een telefoontje naar de verzekering. Alex vond het ook maar niks, hij kroop dicht tegen ons aan en vond het gutsende water in de keuken heel verwarrend. Gelukkig is het ergste inmiddels achter de rug en hoewel het nog stevig tekeer gaat buiten is het prettig om te weten dat het ergste nu geweest is. Maar dat het dak boven de keuken dringend gemaakt moet worden, is onvermijdelijk.

Eén gedachte over “Extreem”

  1. Dat was wel schrikken met die tornado waarschuwing. Lijkt me erg eng als ik dat zo lees. Ik hoop dat je niet teveel schade hebt in de keuken. Heeft Alex nog schrik of is hij het inmiddels al weer vergeten.
    Die lekkage in de keuken kun je nu niet gebruiken. Allemaal het beste en we zullen snel skypen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s