Denver Downs Farm

IMG_1457
Bij aankomst zag het er nog niet zo florisant uit.

Nu het hoogseizoen is bij de boeren, dankzij de goede appeloogst en de pompoenen die massaal worden ingeslagen, maken we daar flink gebruik van door er in de weekenden op uit te trekken naar een van deze boerderijen. Rob had op de radio iets gehoord over de Denver Downs Farm in Anderson en daar waren we nog niet eerder geweest, dus hoppa, er naar toe!

Deze boer had een iets andere opzet dan de vorige waar we geweest waren. Daar draaide het echt om de appels en de appelprodukten, met allerlei activiteiten erom heen (zoals een hooiwagentocht en speeltoestellen). Maar Denver Downs heeft geen boomgaard, zij verdienen hun geld voornamelijk met slachtvee.

Toen we de auto parkeerden naast het grote veld wist ik niet zo goed wat ik ervan moest denken. Zo van een afstandje leek het niet vreselijk veel soeps. De entree was 12 dollar per persoon en het regende ook nog een beetje. Tja. Toch maar naar binnen, we hadden er tenslotte een uur voor gereden. En maar goed ook, want het was geweldig leuk en de kinderen hadden er de tijd van hun leven.

IMG_1520
Nova heeft aardig wat meters gemaakt in het mini-doolhof.

Van oude autobanden waren heel vernuftig schommels gemaakt in de vorm van een paard, die bovendien alle kanten opdraaiden. Nova is verzot op schommels, maar deze vond ze helemaal fantastisch. De eerste 20 minuten hebben de kinderen dus op een schommel gezeten! Daarna was het een rondje op de ‘cow train’, karretjes achter een tractor waarmee je een paar rondjes werd rondgereden. De kindjes bij mama op schoot, gelukkig waren ze lief voor elkaar en werd er eens niet geduwd en getrokken. Het was lekker even rennen in het mini-doolhof en we maakten een tochtje op de hooiwagen en kwamen zodoende door het pompoenenveld, en omdat het inmiddels mooi was opgeklaard, hadden we fraai zicht op de bergen.

IMG_1502
Alex had al snel een dump truck veroverd in de mais-bak.

Terug op het veld dook Alex de hooischuur in, waar hij met de grootste lol aan touwen slingerde. Dat was totdat we de ‘zandbakken’ zagen, waar geen zand in zat maar mais. Oh, wat was dat een feest. Ruim drie kwartier zaten de ukkies te graaien en te grabbelen, te rollen, scheppen en ‘zwemmen’. Later bij de McDonalds lag het onder onze tafel nog bezaaid met maiskorrels. Alex mocht zich nog heerlijk uitleven op een reusachtig springkussen, jammer dat je zoiets niet in je achtertuin kunt neerzetten.

Met allerlei planken en verbindingsstukken kon je huisjes bouwen, er waren klimgeitjes (met jongen) die je eten kon geven via een emmertje op het bovenste plateau, zodat je de beestjes naar boven kon zien klauteren. Bij de ouderwetse waterpompen was het flink werken om de rubberen eendjes te laten zwemmen van de ene naar de andere kant. En er lagen bergen hooibalen waar je fijn overheen kon lopen, of in het geval van Alex, springen, want tussen de een en de ander zat nog een aardig gat voor zo’n manneke. Het was op het laatst nog een keertje door het mini-doolhof, waar Nova absoluut niet meer uit wou en eigenlijk wilden ze allebei niet weg, want we moesten Alex onder luid protest en met dikke tranen meenemen naar de auto. Zoals hij het zelf zei: “I want to live here!” We kunnen dus wel stellen dat het een succes was.

2 gedachten over “Denver Downs Farm”

  1. Het is een echt feest voor de kinderen om zich heerlijk uit te leven op de boerderij. Het is erg leuk van opzet, kleurige pompoenen. Ongelooflijk hoe groot dat die kunnen worden. Alex en Nova hebben zich heerlijk kunnen uitleven, na zo’n dag in de buitenlucht zullen ze wel heerlijk slapen.
    Ze boffen met zulke actieve ouders.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s