Thanksgiving en Black Friday

IMG_3014
Er zijn geen foto’s van Thanksgiving, WEL van het mooie weer waar we nog steeds van genieten!

We genieten momenteel van een lang weekend, dankzij Thanksgiving en de direct daarop volgende Black Friday, traditioneel een brugdag om bij te komen, uit te buiken en lekker te shoppen. Thanksgiving valt altijd op de vierde donderdag in november en dit jaar was dat toevallig ook mijn verjaardag. Zesendertig jaar oud alweer, nog even en ik kan beginnen met terugtellen.

We waren voor Thanksgiving uitgenodigd bij onze vrienden Wally en Connie, die van elke gelegenheid een echt festijn maken. Wally was al sinds zondag aan het voorbereiden voor het diner en het was weer een heel spektakel. Natuurlijk was er de traditionele kalkoen en de zogenaamde ‘stuffing’, maar ook een spinaziesouffle, hertenstoof, venkelsalade, bouillabaise en fabelachtige aardappelpuree met zure room en karnemelk. Verder een uitgebreid dessertbuffet met een worteltaart, broodpudding, appelcrumble en bananenbrood, en de met amandelspijs gevulde dadels die ik zelf had meegebracht. Ze hadden 14 gasten uitgenodigd en iedereen kreeg nog eten mee naar huis en zelfs dan was er nog royaal over voor henzelf. Wally kookt in de regel voor twee legers!

IMG_3007
We halen nog steeds regelmatig de 20 graden overdag.

Met goed gevulde buiken gingen we rond half zeven terug naar huis. De kindjes vielen gauw genoeg in slaap (en bleven ook slapen tot de volgende ochtend). We maakten van de gelegenheid gebruik om via een omweg naar huis te rijden. We waren wel eens benieuwd of er echt mensen in de rij voor de winkels gingen staan om jacht te kunnen maken op de superkoopjes waar Black Friday om bekend staat. Toys R Us en Sears gingen allebei om 20.00 open (om vervolgens de hele nacht en volgende dag open te blijven) en jawel hoor, er stonden drommen mensen te wachten! Dat soort winkels geven bijvoorbeeld de eerste honderd bezoekers een cadeautje, of stunten met absurd lage prijzen voor bepaalde artikelen (denk aan een televisie voor 300 dollar in plaats van 1300 dollar). Natuurlijk zijn dat soort aanbiedingen in beperkte hoeveelheden aanwezig, vandaar dat mensen in de rij staan om er maar als eerste bij te kunnen zijn. Niet alle winkels gaan om 20.00 al open, de meesten pas om middernacht. Maar het is wel bizar om op zulke vreemde uren zulke massa’s mensen op de been te zien. We hebben zelf gewacht tot vrijdagmorgen om nog een paar leuke dealtjes op de kop te slaan, mijn verjaardagsgeld kwam goed van pas en leverde nu extra veel op! Kerstshoppen was niet echt meer nodig: de cadeaus voor de kinderen hebben we de afgelopen maanden al bij elkaar verzameld en alles is al ingepakt voor onder de boom. Nu de boom nog…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s