Fountain Inn en Conestee Park

In het blad Upstate Parent staat elke maand een hele lijst met activiteiten in de wijde omtrek en zo kwamen we uit in Fountain Inn, een gehucht van anderhalve man en een paardenkop even voorbij Greenville. Hier was een expositie in het plaatselijke museum van modeltreinen en aangezien onze beide kinderen verzot zijn op treintjes konden we die kans niet laten schieten.

Busy with rocks
Op ontdekkingstocht in Fountain Inn

Het was ongeveer drie kwartier rijden voordat we in het centrum van Fountain Inn waren, een schijnbaar uitgestorven plaatsje, keurig netjes bijgehouden en aangeveegd en sinds kort een ‘museum’ rijker. Het was een tijdelijke lokatie voor deze tentoonstelling, die op deze manier geld bij elkaar sprokkelde om binnenkort te kunnen openen in Greenville stad. De expositie besloeg welgeteld een ruimte en stelde feitelijk niet zo veel voor, maar de kinderen vonden het evengoed erg mooi. De treinen welteverstaan, de meneer in een berenpak die daar speciaal was voor de kinderen kon de goedkeuring van Nova bepaald niet wegdragen. Alex wilde hem nog wel voorzichtig een knuffel geven in ruil voor een snoepje, maar Nova zette een flinke keel op toen ze hem zag. Ze schrok er zelfs zo van, dat ze steeds als ze een glimp opving, direct opnieuw begon te brullen, zodat de ‘beer’ uiteindelijk de ruimte verliet totdat we alles gezien hadden. We vonden het sneu voor de man in het pak, maar het gaf ons wel te denken of we met Nova naar Santa toe moeten dit jaar…

Goed, het ‘treinmuseum’ hadden we vrij snel gezien, maar het was prachtig weer en we wilden Fountain Inn wel eens beter bekijken. We wandelden door de ‘hoofdstraat’ waar een grappig boekwinkeltje was vol tweedehands boeken. Er zaten echt mooie exemplaren bij en er was bovendien een tafel vol treinboeken. Nova vond in een uitverkooprek een boek over olifanten, dat ze voor een dollar mocht meenemen en bovendien zelf mocht betalen. Alex stond in de tussentijd naar een trein in de etalage te kijken; het was bijna net zo groot als in het museum. Op weg naar de auto kwamen we voorbij de rails, volledig uitgestorven maar in combinatie met de helblauwe lucht een mooi plaatje. Aan de overkant lag nog een oud veilinghuis, dat het geheel een erg antiek gevoel gaf. Bij de plaatselijke Subway hebben we geluncht, en al met al was het toch een leuk uitstapje. Fountain Inn, een plaatsje om te onthouden.

IMG_1908
Wat een snoeten!

Zondag was alweer de laatste dag van het lange weekend. Het beloofde weer een mooie dag te worden, dus we wilden eens lekker gaan wandelen. We hadden een poos geleden al eens gelezen over Conestee Park in Greenville en hebben het opgezocht. Het bleek om een behoorlijk natuurpark te gaan met aangelegde paden, sportvelden, observatieplaatsen, knuppelbruggen en gelukkig ook een speeltuin voor de kleintjes. Met de ukjes in de bolderkar hebben we een aantal paden gelopen (de meesten stukken waren verhard) en de laatste restjes herfstkleur bekeken. Alex had aanvankelijk niet zo’n zin, hij heeft dan ook al enige tijd last van een lelijke hoest en was net in slaap gevallen voordat we bij Conestee Park aankwamen. Nova was haar vrolijke, ondernemende zelf en deed gezellig mee.

IMG_1940
Nova zag de schommels al in de verte en was niet meer te houden. Gelukkig wilde ze ook nog even met Alex samen op de wip.

Na de wandelingen zijn we naar een andere ingang van het park gereden om daar naar de observatieplaats te gaan. Eenmaal daar zagen de kinderen de speeltuin en hebben we ons opgesplitst: Rob ging naar de vogels kijken en mama met de kleintjes mee richting de schommels en andere klauterpret. Het was maar goed dat we die keuze hadden gemaakt, want het observatiedek bleek nog een eind verder te zijn dan we dachten. De kinderen hebben drie kwartier gespeeld voordat Rob terugkwam; hij had flink doorgestapt maar was desondanks een hele tijd onderweg geweest. Helaas waren er geen vogels te zien geweest, dus in het voorjaar nog maar eens terug. Alex en Nova hadden zich in de tussentijd lekker moe gespeeld en we hadden honger, dus we hebben een Chinees restaurant opgezocht om de magen te vullen. Daarna terug naar huis met twee slapers achterin de auto. De buitenlucht maakt moe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s