NC Arboretum

Fraaie kleuren in het NC Arboretum

Het was al weer ruim twee jaar geleden sinds ons laatste bezoek aan het Arboretum in North Carolina en afgelopen zondag leek ons een mooie gelegenheid om er nog eens naar toe te gaan. Het ligt bij Asheville, nog voor Biltmore, dus het ligt in de bergen waar het doorgaans iets koeler is dan bij ons. De entree is bovendien zeer schappelijk: 8 dollar per auto, ongeacht het aantal mensen dat erin zit.

Het was een rustige dag in het arboretum want we hebben maar weinig mensen gezien. Misschien dat de af en toe zeer dreigende luchten daar iets mee te maken hadden? Bij de ingang zagen we hier en daar wat kleine groepjes maar zoals het meestal is, hoe verder weg je gaat van de ingang, des te minder mensen kom je nog tegen. Gisteren zagen we op den duur helemaal niemand meer en hadden we het park vrijwel voor ons alleen. In een amfitheater hebben we lekker gepicnict in de schadus van een boom; de kinderen renden er lekker rond tussen de vele stenen banken en het zachte groene gras. Alex had in een mum van tijd weer talloze stenen verzameld om mee naar huis te nemen en Nova rende op haar blote voetjes vrolijk over de kiezels heen.

Instructies volgen valt niet mee.

Ik geloof trouwens dat de kinderen zich van het vorige bezoek niets meer konden herinneren. Het prieel waar we met opa en oma Eindhoven een familiefoto hebben gemaakt, het bankje waar Nova is verschoond, de gong waar talloze keren tegen geslagen is, de bonsai bomen tuin… niets leek enigszins bekend voor te komen. Ach ja, zo blijven de dingen steeds nieuw en verrassend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s