Hendrix Back to School bash

Sinds Alex twee weken geleden begonnen is op school is hij helemaal in de wolken van zijn ‘rainbow school’ (de naam die hij de school zelf gegeven heeft en stug blijft volhouden). De juf is dik tevreden en hoewel voor Alex het vroege opstaan erg moeilijk is, gaat hij met veel plezier en zonder mopperen steeds op pad. Als mama hem om 10.30 weer komt ophalen, staat hij altijd met een grote glimlach en zijn rode tas klaar.

Gisteren, vrijdag, was het al tijd voor het eerste evenement op de school, de Back to School bash. De school haalt dit jaar tijdens diverse zogenaamde fundraisers geld op ten behoeve van de bouw van een school in Nicaragua, een zoveelste voorbeeld van het internationale karakter van Hendrix. Er werd voor de Back to School bash geen toegangsgeld gevraagd maar een vrijwillige donatie en verder waren er diverse versnaperingen te koop voor een dollar per stuk.

Heerlijk aan het spelen!

We hadden de kindjes al diverse keren verteld over het ‘feest’ dat vrijdagavond zou zijn en ondanks dat ze allebei de dag weer zonder dutje waren doorgekomen en rond half zes dus behoorlijk moe waren, bleven ze enthousiast en wilden ze er graag naar toe. Toen we parkeerden herkende Nova direct waar we waren. “Ate tool?” Ze dacht eventjes dat ze nog een keer naar school ging die dag en riep alvast “Nova mama!” Maar toen ze twee tellen later de springkussens en andere dingen zag, was het natuurlijk allemaal goed.

Ondanks hun grote honger hadden ze amper tijd voor of interesse in hun pizza en wilden ze direct aanschuiven in de rijen voor de speeltoestellen. Alex wilde naar de opblaasbare hindernisbaan en Nova een recht-toe-recht-aan springkussen, waar ze binnen een minuut weer vanaf wilde. Alex vloog zonder problemen door de hindernisbaan heen en wilde meteen nog een keer. Omdat de springkussens nog wat moeilijk waren voor ons moppie van 2, ben ik met haar naar de gewone speeltuin gegaan zodat Alex om zijn gemak nog eens over de hindernisbaan kon.

Na enige tijd in de speeltuin bedacht Nova ineens dat ze papa en Alex miste en wilde terstond naar ze toe. Ze waren niet meer bij de hindernisbaan en rondkijkend had ik wel een idee waar ik ze kon vinden: in de rij voor een draaitoestel. En jawel, daar stonden ze, Alex vol verwachting. Nova begon direct te wijzen en wilde er zo inspringen, maar we moesten toch echt nog eventjes wachten. Toen ze eindelijk aan de beurt waren, pakte Alex Nova bij de hand en renden ze samen naar een karretje toe. Alex klikte Nova vast met een riem en daarna zichzelf. Draaien maar! Ze vonden het fan-tas-tisch en hadden nog wel tien in de rondte gewild, maar de rij was erg lang. Dan maar iets anders doen.

Met zo’n grote broer kom je er wel.

We kozen voor het toestel met de kortste rij, een springkussen in de vorm van een obstakelparcours. Alex en Nova stonden hand in hand vol spanning te wachten. Eindelijk mochten ze erop! Ik had Alex gevraagd om goed op Nova te passen omdat ze nog klein is (en ik had ook gezien dat alle andere kinderen op het toestel al een stuk groter waren en de ervaring bij het vorige springkussen lag nog vers in het geheugen). Samen doken ze er snel bovenop en Alex liet Nova niet alleen. Van buitenaf konden we op bepaalde plaatsen door een gaas kijken en zo de kleintjes in de gaten houden. Nova deed goed mee met haar broer tot ze bij een ‘trap’ kwamen naar de glijbaan toe. Het was voor Nova nog te moeilijk om daar zonder hulp tegenop te klimmen. Na enkele pogingen waren er twee oudere meisjes die Nova een zetje probeerde te geven, maar helaas, zonder resultaat. Alex klom vervolgens de trap op en we dachten dat zijn geduld op was, maar niets was minder waar. Bovenaan de trap ging hij op zijn buik liggen, stak zijn hand uit naar Nova toe en trok haar aan haar arm

Dat is een behoorlijk ijsje voor een dollar!

omhoog. Daarna roetsjten ze met de grootste lol van de glijbaan af. De mensen die het zagen waren erg vertedered door de kleine grote broer die zijn zusje zo goed hielp! (En deze papa en mama waren natuurlijk bijzonder trots.)

Na nog een rondje in de speeltuin en een ijsje om het af te leren, was het om 20.00 wel eens tijd om de kinderen in een hoognodig bad te zetten en naar bed te brengen. Door alle opwinding konden ze natuurlijk moeilijk slapen en het duurde nog tot 21.00 voordat het boven eindelijk stil was. Daarna hebben ze tot wel 7.00 geslapen! Nou nou, wat een ‘traktatie’ voor papa en mama…

2 gedachten over “Hendrix Back to School bash”

 1. Wat is Alex toch ontzettend behulpzaam, ik krijg tranen in mijn ogen als ik het lees. Het is zo vertederend. Die twee zijn erg aan elkaar gehecht.
  Het lijkt me een erg leuk schoolfeest voor de kinderen, daar hebben ze veel plezier gehad.

  Like

 2. Wat is Alex toch ontzettend behulpzaam, ik krijg tranen in mijn ogen als ik het lees. Het is zo vertederend. Die twee zijn erg aan elkaar gehecht.
  Het lijkt me een erg leuk schoolfeest voor de kinderen, daar hebben ze veel plezier gehad.
  Nova is helemaal niet bang in de draaimolen, het is weer een leuk filmpje. OUderwets genieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s