Eens in de 5 jaar…

Hartelijk dank aan iedereen die de moeite heeft genomen om verjaardagswensen te sturen! Afgelopen vrijdag ben ik 37 geworden op een vrij troosteloze dag. Het miezerde af en aan en los van dat waren de kinderen absoluut niet te genieten. Alex mopperde vanaf het moment dat hij opstond en hield zijn gezicht de hele dag in een ontevreden stand, Nova heeft bijzonder veel last van de ‘twee is nee’-fase op het moment, maar afgelopen vrijdag besloot ze er nog een schepje tegendraadsheid bovenop te doen. Geen land mee te bezeilen. Papa kreeg het niet voor elkaar om ze ‘happy birthday’ te laten zingen en wat de kinderen betreft ben je gewoon niet jarig als je geen feest houdt bij Chuck E. Cheese. Kortom, het was bepaald niet de vrolijkste dag.

Op zaterdagmorgen had ik afgesproken met vriendin Pam, de vorige juf van Alex en zij stelde direct voor om eens op de kinderen te passen zodat Rob en ik een avondje samen hadden. Ik twijfelde nog even, maar nadat Nova opnieuw als een mini-terrorist tekeer ging, klonk het idee zo slecht nog niet. Het was tenslotte al bijna 5 jaar geleden dat we nog eens samen weg zijn geweest! Sinds de geboorte van Alex zijn we geen dag zonder de kinderen geweest en de enige avond die we samen hebben doorgebracht was de nacht dat Nova geboren is, dus dat telt niet echt als een uitstapje. Zo gebeurde het dus dat Alex en Nova om half drie die middag bij Pam thuis stonden en wij de vrijheid hadden om iets te gaan doen.

We hebben het simpel gehouden, eerst naar Catching Fire, de tweede film uit The Hunger Games reeks, die op de 22e in premiere was gegaan. Voordat we kinderen hadden, gingen we elke week wel een keer naar de bios. Sinds Alex en Nova er zijn, zijn we er nog twee keer geweest: naar Cars 2 en Monsters University. Het was dus heerlijk om op ons gemak naar een film van 2.5 uur te kijken, zonder gejengel, springende peuters op je schoot, verzoeken voor plaspauze, luid gekwetter door de film heen en met een inhoudelijk verhaal dat niet geanimeerd is. Voordat de film begon, kregen we niet minder dan 10 voorfilms te zien, maar het maakte niks uit want we waren er samen en hoefden ons niet druk te maken of de kinderen zich zouden vervelen.

Na de film zijn we gaan eten in een Thais restaurant, zonder te hoeven bedenken wat we voor de kinderen moeten bestellen. Hoe vaak hebben we al bijvoorbeeld rijst en kip met zoetzure saus besteld, waar de kinderneusjes bij opgetrokken werden? En dat terwijl ze dol zijn op rijst, kip en zoetzure saus. Alleen nu even niet. Hoe vaak hebben we al moeten eten met een slapend kind op schoot, een ongeduldig kind op schoot, kinderen die zonder ophouden door elk gesprek heen blijven roepen omdat het voor hen onverdraaglijk is als papa en mama een halve minuut een gesprek voeren en dus geen aandacht voor ze hebben. We konden van het menu kiezen wat we wilden, want we hoefden geen rekening te houden met de vraag of de kinderen het wel lustten, of het te pikant zou zijn of dat er ingredienten die ze niet hoeven (voor het geval ze hun kindermenu niet willen en met mama willen mee-eten). Tijdens het eten konden we rustig praten over de film en andere dingen, zonder onderbroken te worden of 6x te vragen “wat zei je?” na de zoveelste onderbreking door een peuter of kleuter (of allebei).

Het waren vijf geweldige uren en we kunnen er weer een tijdje tegenaan. Misschien wel weer 5 jaar!

Eén gedachte over “Eens in de 5 jaar…”

  1. Ik hoop dat je toch nog hebt kunnen genieten van je verjaardag en dat de film de moeite waard is geweest. Heerlijk eten bij de Thai, jullie hebben het dubbel en dwars verdiend.
    Waarschijnlijk hoef je echt geen vijf jaar te wachten voor een bioscoopbezoek. Als wij komen kan je altijd samen met Rob een keer een avondje uit. Dat zijn 5 maanden en geen vijf jaar.
    Nog een fijne avond en veel plezier met die twee schatten van kinderen. Ik zie en hoor ze graag kletsen op de skype.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s