Een (jonge)man van de wereld

Wereldwijs.

Onze Alex weet al heel wat van de wereld en dat is best bijzonder voor zo’n kleine man! Hij kan al heel wat staten in de VS aanwijzen op de kaart en als hij over een plaats, land of staat hoort waar iets te doen is (zoals onlangs de orkaan die de Filipijnen teisterde) dan wil hij op de kaart even kijken waar dat is.

We hebben een tijd geleden bijvoorbeeld al eens samen geleerd over Australie en nadat hij daarover iets had gezien op televisie, informeerde hij mij dat dit ‘the land down under’ is. Hij heeft dus bestaande kennis en nieuwe kennis zelf gecombineerd. Dit is een mooi proces om te volgen!

Hij heeft deze belangstelling niet van een vreemde, want opa Jos is ook verzot op alles wat met aardrijkskunde te maken heeft. Toen hij dit in Alex zag, wist hij meteen wat hij hem wilde geven: een wereldbol. Zo kwam het dat we deze week onverwacht een grote doos ontvingen met een mooie wereldbol erin! Alex was direct enthousiast en had na twee tellen draaien South Carolina en Nederland zo gevonden. We voorzien nog vele uurtjes plezier met de nieuwe wereldbol!

Eén gedachte over “Een (jonge)man van de wereld”

  1. We zijn trots op Alex, hij is zo leergierig, een echte jonge onderzoeker. Leuk om mee te maken. Hij heeft ook een enorme fantasie, hij kan je met zijn verhalen behoorlijk verrassen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s