Astronautenvoer

Nadat we begonnen zijn met het thema ‘insecten’, gevolgd door ‘dinosaurus’ is het nu de beurt aan ons zonnestelsel. We hebben een dikke stapel boeken gehaald en al veel gelezen over de ruimte, de zon, de maan en de verschillende planeten. Natuurlijk hebben we ook weer het een en ander geknutseld, zoals een ruimtewezen, een space shuttle, een planeet en vandaag hebben we ballonraketten gemaakt. Een ballonraket teken je, knip je uit, plak je op een stuk van een rietje, je haalt het rietje door een draad en de draad span je tussen twee punten. Vervolgens neem je een stukje plakband, daar maak je een cirkel mee door de uiteinden aan elkaar vast te plakken en dit rondje plakband plak je op het rietje. Blaas je ballon op (maar knoop hem niet dicht), plak de ballon op het stukje plakband en laat los…. WHOOOSH! Je raket vliegt door de leeglopende ballon over de draad! Grote lol natuurlijk! Ik heb met Alex vele wedstrijdjes gedaan door onze ballonnen naast elkaar te laten racen, en Alex vond het schitterend dat hij meestal won. HIj had er ook een heel verhaal over:

Eén gedachte over “Astronautenvoer”

  1. Dat is een leuk project om te doen. Leerzaam en speels tegelijk. Alex heeft er duidelijk ook zijn eigen ideeën over. Het competitie element is ook goed aanwezig. Fijn dat je ook een grote prijs hebt gewonnen.
    De beste moeder van de hele wereld.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s