Kindergarten musical

Ter gelegenheid van Valentijnsdag, inmiddels al weer even geleden, had Alex samen met alle andere kindergarten-gangers een ‘musical’ voorbereid. Na wekenlang oefenen was het op 12 februari dan zover: we mochten allemaal komen kijken naar de zangkunsten van de ukkies van de school.

Hij staat er echt tussen!

We moesten Alex om 18:45 in zijn klas afleveren, dus we dachten dat het ook daar zou plaatsvinden, maar nee, de musical was te bekijken in de cafetaria. Het ging dus ook om alle kindergarten-klassen samen en niet alleen die van Alex, dat wisten we van tevoren niet! En zoals te verwachten was, puilde de kantine uit, eigenlijk veel te klein voor zo veel mensen. De school is dan ook druk bezig om te bekijken of toekomstige evenementen elders georganiseerd kunnen worden, maar dat terzijde.

Rond 19:00 kwamen de klassen een voor een de cafetaria binnen en werden ze op kleine tribunes op het podium geplaatst. Ik moest het uiterste van mijn camera vragen en heel ver inzoomen om Alex een beetje te zien en jammergenoeg zie je hem in het eerste liedje helemaal niet, omdat hij als een van de leiders vooraan stond (voor mij volledig geblokkeerd door andere mensen). Ook Nova vond het heel mooi om de zingende kindjes te zien en ze telt de dagen af tot ze ook naar de school van Alex mag. Over twee jaar komt er nog eens een kindergarten musical op de blog, maar dan met haar erin!

De liedjes zijn ‘Skidamarink’, ‘You Are My Sunshine’, ‘Do You Know The Colors Of The Rainbow’ (met gebarentaal erbij), ‘F-R-I-E-N-D’ en ‘Tony Chestnut’. Dat laatste nummer is heel grappig omdat het veel gebruik maakt van homofonen waardoor het liedje vol zit met actiewoorden. De tekst is als volgt:

Tony Chestnut knows I love you (toe knee chest nut nose I love you)
Tony knows, Tony knows (toe knee nose, toe knee nose)
Tony Chestnut knows I love you (toe knee chest nut nose I love you)
That’s what Tony knows (that’s what toe knee nose)

Tony, Tony (toe knee, toe knee)
And his sister Eileen (and his sister I lean)
And Eileen loves Neil and Neil loves Pat (and I lean loves kneel and kneel loves pat)
But Pat still loves Bob (but pat still loves bob)
And there is Russell and Skip (and there is rustle and skip)
This song is silly, but it’s hip
How it ends, only one man knows (how it ends, only one man nose)
And guess what? WHAT?!
It’s Tony Chestnut (it’s toe knee chest nut)

Hopelijk lukt het je om Alex te vinden tussen de andere kinderen. Vanaf het tweede nummer staat hij tussen de groep, hij heeft een rode trui aan en staat op de tweede rij van beneden, ongeveer in het midden.

Eén gedachte over “Kindergarten musical”

  1. Een goede impressie van de musical. Alex doet heel goed mee, hij heeft er duidelijk plezier in. De school heeft de kinderen erg enthousiast gemaakt, ze doen allemaal goed hun best.
    Leuk filmpje, knap gedaan, ondanks de drukte.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s