’t Is weer voorbij, die mooie zomer…

Tja, het is een feit, de zomervakantie zit er zo goed als op. Het was deze week ‘Meet The Teacher’ op school en Alex heeft eindelijk kunnen kennismaken met zijn juf, Ms. Coleman.  Het is een beetje vreemd om na zo’n lange tijd weer door de gangen van de school te lopen en Alex was natuurlijk een beetje timide, iets wat wel snel zal slijten als maandag het schooljaar weer echt begint. De nieuwe juf liet ons al direct weten van haar vele plannen en het was duidelijk dat ze haar zaken goed op een rijtje heeft. Het is dan ook niet voor niets dat ze 2 jaar geleden de ‘teacher of the year’ prijs gewonnen heeft. We zijn heel benieuwd hoe het komende jaar zal zijn en Alex heeft er ook wel een goed gevoel bij want op weg naar buiten zei hij: “Thank you for choosing Ms. Coleman for me, mom!”.

Nova kent haar juffen al, want twee jaar geleden heeft Alex de dames in Pre-K gehad en we hebben hen al tijdens diverse gelegenheden gezien. Dit was ook heel bewust, want Nova is van nature introverter dan haar broer en het kost haar iets meer tijd om zich op haar gemak te voelen op nieuwe plaatsen. Zodoende hebben we elke gelegenheid aangepakt om haar mee te nemen naar de school, zodat, wanneer het eenmaal tijd was dat ze er zelf naar toe moest, niet al te veel moeite zou hebben met de overgang. En die aanpak lijkt nu succes te hebben, want ze had er geen moeite mee om op school te zijn. Sterker nog, ze kijkt er erg naar uit. Van juf Radford kreeg ze een rode tas die ze elke dag moet meebrengen en daar is ze heel trots op. Volgende week volgt er nog een huisbezoek en op 26 augustus begint het circus voor haar dan eindelijk ook.

Het wordt dus een druk jaar, met twee kinderen op dezelfde school, maar die op verschillende tijden thuiskomen (Nova om 10:30 en Alex om 14:10; twee keer in de rij staan dus!) en die allebei naschoolse activiteiten hebben. Maandag gaat met frisse moed de wekker weer om 6:20!

2 gedachten over “’t Is weer voorbij, die mooie zomer…”

  1. De tijd gaat snel in de zomer. De zomer die is gestart met ons bezoek, er leek geen einde aan te komen. Nu gaan ze terug naar school. Nova trots op haar nieuwe school en de schooltas. Alex blij met zijn juffrouw.
    Heel veel succes het komende jaar en voor mama ‘ heel veel geduld’ met het ophalen van de kinderen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s