Nog heel even en dan… kerstmis!

Het is de laatste week voor kerst! Nova had vandaag haar laatste schooldag, Alex heeft morgen nog een halve dag te gaan, maar ze gaan een kerstfilm kijken dus echt heel zwaar werk is dat niet meer. Alles staat natuurlijk in het teken van de magische dag aan het eind van de maand. Onze elf is weer op bezoek en haalt elke dag andere fratsen uit. Nova mocht vorige week op bezoek bij de kerstman, samen met de rest van haar klas. Mama is meegegaan om het vast te leggen, want tot op heden wilde Nova nooit bij de beste man op schoot. Wat zou dat dus opleveren? Het filmpje laat de resultaten zien. Het was overigens een zeer muzikale kerstman!

De klas van Alex werkt al weken aan een Reader’s Theater, waarbij ze in groepjes een kort verhaaltje opdragen. Alex speelt de Wolf in het verhaal van de Drie Biggetjes. De juf had deze rol speciaal voor hem uitgezocht, omdat hij de beste lezer van de klas is en het meeste emotie in zijn lezen (en nu ook voorlezen) legt. Vanmorgen was het grote optreden voor de papa’s en mama’s en ik kan niet anders zeggen dan dat hij het geweldig heeft gedaan. Het zal wellicht wat moeilijk te volgen zijn op het filmpje, maar ik denk dat iedereen de strekking van het verhaal wel kent.

De spanning voor kerst is overal voelbaar en dat wil wat zeggen want qua weer lijkt kerst nog heel ver weg. De afgelopen week hebben we temperaturen geklokt tussen 21 en 24 graden, waardoor het meer op het voorjaar lijkt. De voorspellingen zeggen dat we een erg milde kerst kunnen verwachten en zelfs dat de hele winter vrij warm zal zijn. En dat terwijl ik dit jaar eindelijk een keer een slee heb gekocht!

4 gedachten over “Nog heel even en dan… kerstmis!”

 1. het is een echte acteur. Alex speelt zijn rol met overtuiging en krijgt ook nog de lachers op zijn hand.
  Knap gedaan van Alex en leuk dat je de hele voorstelling hebt vastgelegd.

  Like

 2. Nova is nergens meer bang voor. Ze klimt op schoot bij de kerstman en zingt daarna goed mee met de kerstliedjes. Ze heeft zichzelf overwonnen. Leuk om te zien.

  Like

 3. hallo Rob -Joyce en kids
  leuk dat we afgelopen jaar weer mee mochten genieten van jullie verhalen en filmpjes
  veel is ook voor ons herkenbaar als opa en oma.

  “de ochtend brengt hoop
  de middag schenkt vertrouwen
  liefde bloeit s’avonds
  de nacht ademt diepe rust
  onze wensen voor elke dag in 2016”
  groetjes uit Helden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s