Pokémon Go

29170732923_521b29cb99_z
Alex op pad met mama’s telefoon. Het is overigens verrassend hoeveel andere Pokémon-jagers je onderweg tegenkomt!

Toen Pokémon Go een tijdje geleden uitkwam, hield ik mijn hart vast. Het was typisch zo’n spel waar Alex helemaal hotel de botel van kan raken dus ik zag de bui al hangen. Maar wonder boven wonder bleven we Pokémon Go vrij en het leven ging door…. totdat we op een vrijdagmiddag een keer een playdate hadden met vriendjes bij de lokale Chick-Fil-A. Daar zat een moeder (!) het spel te spelen in de speelruimte van dit restaurant en opeens kwam Alex bij me staan. Met een wilde blik in zijn ogen vertelde hij me dat we dit spel ‘moesten hebben’ en of we het direct konden downloaden. Ik probeerde hem nog van gedachten te veranderen door te zeggen dat we het er later op de dag met papa over zouden hebben in de hoop dat hij het dan weer vergeten zou zijn. Maar nee, Alex was vastbesloten en vroeg het direct aan papa zodra hij hem zag. En zo gebeurde het: toch Pokémon Go op de telefoon en Alex die er als een kleine zombie mee rondliep.

De afgelopen weekenden zijn we alle parken in de buurt afgeweest om te zorgen dat Alex Poké-balls en Poké-stops kan vinden, hoewel hij de Poké-gyms nog een beetje eng vindt. In het begin moest je hem echt bij de schouder vasthouden zodat hij niet overal zomaar binnenliep, als een zot achter het kompas op de telefoon aan op jacht naar het volgende monster. Inmiddels is dat wel iets verbeterd. De gekste termen vliegen om je oren en hij denkt dat ik alles begrijp. Niks is minder waar, ik snap er helemaal niks van. Maar wat ik wel kan waarderen is dat we eindelijk eens met de kinderen ergens een stukje kunnen wandelen zodat dat er direct een groot protest volgt. Wat dat betreft… dank je wel, Pokémon!

Eén gedachte over “Pokémon Go”

  1. Het verbaasd ons niets dat Alex gelijk fan was van Pokemon Go. Het past helemaal bij zijn fascinatie van elektronische spelletjes. Als ik de filmpjes zo bekijk hebben jullie allemaal profijt van zijn wens om diertjes te vangen. Het levert leuke plaatjes, videobeelden en verhalen op.
    Wij genieten op afstand ook mee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s