Independence Day

Independence Day in de VS.Eerder deze week werden we wakker en stonden er opeens twee Amerikaanse vlaggetjes in onze tuin. Dat was overigens niet alleen bij ons zo: in de hele straat wapperden de vlaggen je vrolijk tegemoet. Natuurlijk is dit ter gelegenheid van Independence Day, de Amerikaanse feestdag waarop de onafhankelijkheid van de Britten wordt gevierd.

Ieder jaar op 4 juli wordt stilgestaan bij het feit dat op deze dag in 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring werd opgesteld en naar de drukker werd gestuurd. Dit oorspronkelijke document is destijds overigens verloren gegaan en de echte verklaring werd pas op 2 augustus ondertekend, maar het gaat natuurlijk om de symbolische waarde.

Tegenwoordig houdt de viering van 4 juli vooral in dat iedereen een vrije dag heeft, die doorgebracht wordt met familie en veel vertoon van vaderlandsliefde. Men viert het met picnics, optochten en barbecues en de belangrijke historische waarde van dit feest is een beetje op de achtergrond geraakt. Ook de massale winkelsluiting is allang verleden tijd. Sterker nog, anno 2008 is het het startsignaal voor de grote zomeruitverkoop. Waarschijnlijk gaan wij deze patriottische dag geheel in stijl besteden bij Babies R Us, de baby-afdeling van Toys R Us, die zo vriendelijk zijn geweest om ons een boekje vol kortingsbonnen toe te sturen. Bovendien kan de Amerikaanse economie in deze moeilijke tijden wel wat steun gebruiken…

Eén gedachte over “Independence Day”

  1. Aan jullie zal het zeker niet liggen dat het niet goed gaat met de economie. Ik hoop dat jullie deze ‘baby dag’ goed doorgekomen zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s