Hot hot hot

Erg warm en zeer zonnig.Afgelopen zaterdag was het al bijzonder warm, maar zondag deden we er nog een schepje bovenop. ’s Morgens vroeg zijn we eerst in de tuin gaan werken (Rob op de grasmaaier en met de kantensnoeier, ik met de snoeischaar en handschoenen) om het weer een beetje presentabel te maken. Ondanks het vroege uur was het al bloedverzengend heet en na een uurtje ploeteren waren we doordrenkt van het zweet. Bovendien was ik verschrikkelijk duizelig en mocht ik van Rob niet meer verder werken.

De temperatuur was zondag precies 100 graden.Nadat we een beetje bekomen waren in de airco en na een douche zijn we onze wekelijke boodschappen gaan halen. Het was nog geen middag maar desondanks zaten we al dik in de 30 graden. ’s Middags zijn we nog even gaan kijken hoe de Hatcher Gardens erbij liggen. Op straat was er bijzonder weinig verkeer en in de botanische tuin liep nagenoeg niemand. Echt vreemd was het niet, want de temperaturen waren inmiddels opgelopen naar 38 graden. Pfff…

Na een klein uurtje in de tuin waren we dringend toe aan verkoeling en wat vocht. Gelukkig is er altijd wel een Starbucks in de buurt, die in de warme maanden niet alleen warme koffie serveren, maar ook een heel gamma koele drankjes (ijskoffie, ijsthee, smoothies). Het wordt hoe langer hoe duidelijker dat het leven in het zuiden zonder airco bijna niet te doen is. En dat vinden wij niet alleen, dat is de lokale bevolking hartstochtelijk met ons eens.

De voorspellingen voor maandag en dinsdag zijn niet veel beter; ook dan gaat de temperatuur richting de 40 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s