Baby Hanssen, week 41…

Baby Hanssen, week 41.Tja, zo zit je 9 maanden uit te kijken naar de datum dat je baby zou moeten verschijnen, en zo verstrijkt deze bijzondere dag zonder dat er iets gebeurt. Hoewel de helft van alle vrouwen na de uitgetelde datum bevalt, is het toch heel erg vervelend als het je overkomt, ook al bevind je je in goed gezelschap. Het is alsof je iedereen zwaar teleurstelt, jezelf voorop. Niets om vrolijk van te worden. Het regent inmiddels telefoontjes en emails vol goedbedoelde vragen, maar in de praktijk is het erg deprimerend om iedereen ‘nee’ te moeten verkopen.

Vandaag zijn we dan ook gewoon op controle geweest bij Dr. Warren. De verpleegsters keken er al naar uit om te zien of we nog zouden opdagen, en ondanks al onze pogingen om de weeen op gang te brengen, zaten we inderdaad als vanouds in de wachtkamer. Een bloeddruk van 127/74, geen gewichtstoename, hartslag 90. Mijn buik meet inmiddels 41 cm, dus de baby groeit nog steeds goed door.

Omdat dokters week 41 nog wel willen afwachten, maar niet veel langer dan dat (omdat de kwaliteit van de placenta dan ineens hard achteruit gaat, het vruchtwaterniveau spectaculair kan dalen en om nog talloze andere redenen) hebben we vandaag gezocht naar een geschikte datum om ingeleid te worden. Volgende week maandag krijgen we eerst een echo om te zien of de baby nog in goede gezondheid verkeert. Op 6 januari is het de grote dag; mocht de kleine zich dan nog niet uit zichzelf gemeld hebben, dan gebeurt het op deze dinsdag. Er is dus eindelijk een licht aan het eind van de tunnel: nog maximaal 8 dagen voordat we eindelijk de trotse ouders zijn van een zoon.

Eén gedachte over “Baby Hanssen, week 41…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s