Cherokee Foothills Scenic Highway

In het landschap om ons heen en meer specifiek richting de staatsgrens met North Carolina ligt de Cherokee Foothills Scenic Highway. Voor de mensen die er wel eens een kaart op naslaan: dit is highway 11. Deze weg slingert door het pittoreske en heuvelachtige terrein om en rond de Blue Ridge Mountains. De naam ‘Foothills’ verwijst naar de heuvels die voor het gebergte liggen.

Cherokee Foothills impressie.De weg is in de wijde omtrek bekend en geliefd. Op deze zondagmorgen, terwijl Amerika braaf in de kerk zat, zijn wij een eind gaan rijden over deze toeristische route. Via een kort stukje over highway 9, dat ons naar het plaatsje New Prospect brengt, vinden we al snel de afslag naar highway 11. Het is erg mistig vandaag en dat geeft het uitzicht een spookachtig tintje. Dat wil zeggen, als er al sprake is van uitzicht, want soms zien we nog geen 50 meter ver.

Rond de middag komen we min of meer abusievelijk in Hendersonville terecht, een plaatsje waar we in het begin van 2008 ook al eens verzeild zijn geraakt. Inmiddels is de zon gaan schijnen en ziet het er buiten een stuk vriendelijker uit. Van Hendersonville gaan we door naar Chimney Rock en vandaar uit via Tryon over highway 9 weer terug naar Boiling Springs. Al met al een rit van zo’n 3.5 uur! De plaatsjes die we onderweg tegenkomen zijn vaak niet meer dan een paar huizen groot… je moet het zien om te geloven. Vergeleken met deze gehuchten is Boiling Springs een heuse metropool!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s