Wit, wit, wit

De sneeuw waarover we gisteren nog melding maakten in onze blog is daadwerkelijk gevallen! Vanaf een uur of 17.00 begon de hevige regen te bevriezen en vielen de sneeuwvlokken al snel in hetzelfde tempo als de regen even daarvoor. Binnen afzienbare tijd lag er een laag sneeuw en we stonden vol verwondering naar buiten te kijken hoe de witte wirwar ter aarde sloeg.

Winters weerIn de loop van de avond begon de stroom wat te sputteren en het kwam dan ook niet als een verrassing dat even na 22.00 de stroom helemaal uitviel. Gelukkig hebben we een zaklamp zodat we Alexander veilig en warm in bed konden leggen. Verder konden we alleen maar afwachten wat de nacht nog meer zou brengen.

Deze morgen zijn we wakker geworden in een winters paradijs. Buiten ligt een flink pak stevige sneeuw. In de achtertuin liggen enkele dikke takken die onder het gewicht van de sneeuw omlaag zijn gekomen. De stroom doet het inmiddels weer, dus op televisie kunnen we zien hoe het winterse weer voor veel problemen zorgt. Het verkeer ligt nagenoeg helemaal stil en alle scholen zijn dicht. Ook Rob blijft vandaag thuis en maakt van de gelegenheid gebruik om wat foto’s te maken.

2 gedachten over “Wit, wit, wit”

  1. Nu is het hier lente!! 🙂
    En oh wat ben ik blij dat de winter toch min of meer voorbij is……….gisteren was op de radio dat de krokussen nu pas opkomen (wat we zelf natuurlijk ook al gezien hadden). Zo’n vier weken later dan vorig jaar!!!!
    Dus nu ik die mooie gele bloemetjes zie en het zonnetje de kamer in schijnt (ik ben blij dat de voorjaarsschoonmaak erop zit) krijg ik eindelijk een lentegevoel!!

    En een paar weken geleden was het bij jullie 23 graden……….???

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s