Een weekend in North Carolina (deel 1)

Afgelopen weekend was er weer eentje om te onthouden. Het kwik steeg naar 38 graden, dus met name op zaterdag waren we op zoek naar vertier onder een dak, met de airco op volle kracht. We hadden een tijdje geleden al eens het plan opgevat om naar Ikea te gaan. De dichtstbijzijnde vestiging ligt in Charlotte, NC, een kleine anderhalf uur rijden bij ons vandaan. Op de weg er naar toe zagen we op de snelweg nog iets fraais: een pickup met een kind van een jaar of vier achterin de bak. Nu had die kruimel daar sowieso al niets te zoeken, maar hij zat ook nog niet eens vast! En die pickup scheurde dus op volle snelheid over de snelweg. Pfff… sommige ouders!!

Vanaf de afslag (nummer 47 op de I85 zuid) stond Ikea keurig aangegeven. Sterker nog, speciaal voor de Ikea was een compleet verkeersplein aangelegd! Een reusachtige constructie voor deze, nog erg nieuwe, vestiging. Het leek grotendeels op een Europese vestiging, met dat verschil dat het natuurlijk nog groter en ruimer van opzet is, dat je er wel met winkelwagens kunt rondrijden en, uiteraard, dat er een gigantisch restaurant in zit. Voor de kinderen is overal speelgelegenheid neergezet, zodat de hummels zich niet hoeven te vervelen. Alexander is daar natuurlijk nog te klein voor, maar hij heeft wel voor het eerst in het kinderzitje van een winkelwagen gezeten. Jammergenoeg hadden we geen camera bij ons om vast te leggen hoe hij geamuseerd om zich heen zat te kijken.

Vanaf de Ikea was het maar een mijl of 8 doorrijden naar een winkelcentrum waar we al eens over gehoord hadden, Concord Mills. Ik had geen erg hoge verwachtingen, aangezien ons laatste uitstapje naar een vreemd winkelcentrum weinig soeps was, maar het moet gezegd worden: Corcord Mills is een beeldschone mall. Groot, met een doorlopend thema om alle winkels met elkaar te verbinden, nu eens niet steeds dezelfde winkels die je overal ziet, veel speelgelegenheid voor kinderen en om je een idee te geven van de schaal: er zit ook een bioscoop in met 24 zalen. Het was aangenaam om binnen te zijn en we konden hier de tijd goed om krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s