Appeltern

IMG_1989Van mijn ouders heb ik al vaak gehoord dat ze naar de tuinen van Appeltern zijn geweest en vandaag zijn we eens met ze meegegaan naar Gelderland om het met eigen ogen te bekijken. De site http://www.buienradar.nl gaf aan dat er een gebied met wat regen zou zijn, maar het stelde niet al te veel voor. Toen we rond half twaalf parkeerden en entreekaartjes kochten, viel het dus een beetje tegen dat het plotseling met bakken uit de hemel viel.

IMG_1911Gelukkig kun je in Appeltern een restaurantje opzoeken waar ze lekkere broodjes serveren, dus we hebben daar maar even flink gebruik van gemaakt terwijl buiten het water stevig naar beneden kwam. Na de lunch klaarde het plotseling op en zijn we snel begonnen aan een wandeling door de tuinen, maar al snel kwam er opnieuw een flinke bui over. We hebben toen wat ponchos gekocht en gehuld in deze blauwe ‘vuilniszakken’ en schuilend onder paraplu’s konden we dan toch op pad. Gelukkig klaarde het na deze bui echt op en hebben we verder geen regen meer gehad.

IMG_2029In Appeltern liggen talloze tuintjes aangelegd door tuinarchitecten en andere tuindersbedrijven. Ze etaleren hierbij eindeloos veel ideeen voor mensen die ze kunnen toepassen in hun eigen tuinen en uiteraard zijn veel van deze dingen te koop. Eigenlijk is het dus een soort showroom au naturel. De tuinen van Appeltern zijn een goed bewaard geheim, want we hadden er nog nooit van gehoord totdat mijn ouders een jaarabonnement hadden genomen. Het is een enorm park met heel veel tuinen in heel veel verschillende stijlen, dus eigenlijk vreemd dat het zo onbekend is.

IMG_1967Alexander heeft vandaag zijn ogen weer goed de kost gegeven en verschillende keren gebulderd van het lachen. Dit laatste kwam echter vooral doordat opa steeds met de paraplu op hem af kwam, iets dat hij verschrikkelijk grappig vond. Alex heeft ons deze week trouwens wel vaker getrakteerd op zijn schaterlach, en overigens ook op een aantal nieuwe kunsten: hij begint nu echt te kruipen in plaats van te tijgeren en plotseling ging hij zelf staan bij de bank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s