Een vleugje Holland

De enige echte: waarin je lepel rechtop blijft staan

Het is echt winterweer de laatste tijd, ’s nachts vriest het en overdag is het weliswaar open en zonnig weer, maar er staat een stevige en koude wind waardoor het buiten niet zo best toeven is, althans niet voor erg lange tijd. Typisch weer voor stevige kost!

Vandaag heb ik dan ook een flinke pan erwtensoep gemaakt. Daar moesten we best nog moeite voor doen, want knolselderij is hier bepaald geen algemeen voorkomend ingredient. Gelukkig hadden ze het bij de sjieke supermarkt Publix wel (zo’n 20 minuten rijden bij ons vandaan) en zodoende hebben we ons vanavond tegoed kunnen doen aan een mooie kom snert. Alexander vond het trouwens maar niks, hij haalde na een hap z’n neus op voor de rest.

Zoete zaligheid!

Om in de juiste sfeer te blijven, heb ik ook een lekker Hollands dessertje gemaakt: poffertjes! Dat gaf me de kans om mijn nieuwe poffertjespan te proberen. Het recept haalde ik uit het boek ‘Kook Ook’ dat ik nog van mijn moeder cadeau heb gekregen toen ik op mezelf ging wonen, de pan heb ik van mijn schoonouders gekregen. Op deze manier zaten onze ouders vanavond een beetje bij ons aan tafel. Overigens vond Alexander de poffertjes uitstekend te pruimen: hij heeft er wel vier of vijf opgesmuld en de enige reden dat het er niet meer waren is omdat hij er daarna geen meer van ons heeft gekregen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s