Een weekend in Atlanta (3)

Vandaag laten we de grote stad weer achter ons

Op maandagmorgen is het tijd om uit te checken. Het weekend zit er weer op en nu is het tijd voor zaken en de eigenlijke reden dat we in Atlanta zijn: het aanvragen van nieuwe paspoorten.  Gisteravond hebben we alles al zo ver mogelijk ingepakt zodat we snel op pad kunnen. Volgens de routebeschrijving is de fotograaf waar we pasfoto’s op Nederlands formaat kunnen laten maken ongeveer 16 minuten rijden bij ons vandaan. We hebben er een afspraak om half tien, maar we houden nu eenmaal graag een slag om de arm en we checken om 8.45 uit. Onze auto wordt uit de parkeergarage gehaald en we kunnen op weg.

Met behulp van de GPS navigeren we naar Sandy Springs, waar zowel de fotograaf als het Nederlands consulaat te vinden zijn. De route is een stuk verder dan aanvankelijk gedacht en maar net voor 9.30 staan we bij de gespecialiseerde fotograaf voor de deur. Ons ontbijt dat we gepland hadden te  eten net voor we naar binnen zouden gaan schiet er dus bij in.

Het Georgia Aquarium: geen kleintje

De fotograaf is nogal een perfectionist en hij neemt dus ruim te tijd om de perfecte foto te maken. De autoriteiten zijn erg streng tegenwoordig, zegt hij. Met name de reflectie op Robs brilleglazen is een probleem. Uiteindelijk heeft hij een oplossing: hij heeft verschillende brillenmonturen zonder glazen en zoekt er een uit die op Robs bril lijkt. Terwijl hij de ene na de andere foto schiet, is Alex volop op onderzoek uit in de fotostudio. Er hangt ergens een foto van een golden retriever waar hij maar niet van weg kan blijven. Het heeft voor de fotograaf natuurlijk voordelen dat hij als enige foto’s maakt op het ‘vreemde’ Nederlandse formaat, want hij kan er voor vragen wat hij wil. En zo komt het dat we 48 dollar mogen betalen voor een paar pasfoto’s.

We hebben nu nog 10 minuten om om 10.00 bij het consulaat te komen. Het is een ritje van 5 minuten en we vinden het in een keer. Dat wil zeggen, we vinden de parkeergarage in een keer, die overigens helemaal vol staat. We vinden ergens nog een krap plaatsje en moeten dan het consulaat zien te vinden, dat in een van de hoge, glazen gebouwen zit. Nergens staan bordjes of aanwijzingen en als we het aan mensen vragen hebben ze geen flauw idee dat er zoiets bestaat als Nederland, laat staan dat er een consulaat is. Uiteindelijk vinden we het dan toch en kunnen we met de lokettiste, die uit Leiden komt, aan het werk. Wederom veel papieren, kopieen en onze vingerafdrukken worden genomen.

Als alles is afgehandeld, kunnen we eindelijk op weg naar huis en een ontbijt/brunch/lunch gaan zoeken. We hopen op een Subway, maar het is een en al fastfood langs de weg: Sonic, Hardees, Burger King, Zaxby’s, Arby’s, Wendy’s… alleen maar vette hamburgerketens. Uiteindelijk stoppen we dan maar bij een McDonald’s, waar een grote overdekte speelplaats bij is. Daar kan Alex zich nog even uitleven voordat we aan de lange ruk naar Boiling Springs beginnen. Als we om half drie ’s middags thuis komen, hebben we in totaal 600 kilometer afgelegd. Toch een stevig tripje alles bij elkaar!

Eén gedachte over “Een weekend in Atlanta (3)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s