Mulch

I see improvement
Lekker vies worden met mulch

De afgelopen twee weekenden zijn we flink in de weer geweest met zogeheten ‘mulch’ (spreek uit: multsj). Dit is een speciaal soort bodembedekking die je op je bloemperken strooit en die vele functies heeft. Behalve dat het er mooi uit ziet, houdt het ook de groei van onkruid tegen, reguleert het het verschil tussen dag- en nachttemperaturen (en dat kan nogal flink zijn), houdt het vocht vast voor de groei van je planten en zit het boordevol voedingsstoffen die je begroeiing ten goede komen. Het heeft even geduurd voordat we begrepen waarom iedereen dit spul in zijn tuin heeft liggen, maar nu hebben we het eindelijk in de gaten. Het kost wel de nodige inspanning om ‘mulch’ in je tuin te storten, we hebben nu 40 zakken geleegd en nog is niet alles helemaal bedekt. Op zo’n moment bedenk je dat een pick-up truck nog niet zo gek is!

Alex vindt het sjouwen met de zakken en het verspreiden van de mulch erg interessant. Hij gaat op de zakken zitten, probeert ze mee te sjorren en graait met plezier in de nieuwe (en oude) bodembedekking. Als een echt jongetje zit hij aan het eind van de dag helemaal onder de rommel en vlekken. Ondanks het harde werk was hij gisteravond nog niet moe en holde vol energie door de tuin heen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s