Uit het leven van een peuter

Nu Alex aan het praten is geslagen, begrijpen we een beetje beter wat er allemaal in dat kleine bolletje van hem omgaat. Het is een stuk duidelijker wanneer hij iets specifieks wil, of om hem uit een aantal dingen te laten kiezen. We weten nu dat hij enorm gefascineerd is door treinen, bulldozers (en aanverwanten), puzzels en boeken (vooral als die puzzels en boeken gaan over de voorgenoemde onderwerpen). Hij begint dingen die hij ziet en leest ook te interpreteren in zijn dagelijks leven.

We hebben een boekje dat ‘The little mouse, the red, ripe strawberry and the big hungry bear’ heet. Het gaat over een muis die een aardbei gaat plukken en erop geattendeerd wordt dat er in het bos een grote beer woont die heel erg van aardbeien houdt. Natuurlijk plukt de muis de aardbei toch en probeert deze dan te verstoppen en te vermommen, zodat de beer hem niet zal vinden. De beer in het verhaal zien we nooit, de oplossing voor het probleem is de aardbei in tweeen te snijden en te delen, en snel op te eten voor de beer komt.

Alex vindt het ‘boem boem boem!’ van de beer wel het leukste stuk van het hele verhaal, en toen hij eerder deze week een aardbei op z’n bord had, stelde hij voor deze in tweeen te snijden. Zo gezegd, zo gedaan, en ik dacht dat hij de aardbei snel op zou eten om hem van de beer te redden. Maar in plaats daarvan hield hij een helft onder de tafel in de hoop dat de beer hem zou komen opeten. Tja.

De afgelopen weken zijn er een aantal filmpjes gemaakt die wegens tijdgebrek nog niet op YouTube waren verschenen. Bij deze een kleine inhaalactie.

Eén gedachte over “Uit het leven van een peuter”

  1. Alex kan al langere tijd heel geconcentreerd bezig zijn. Het is zo leuk om te zien hoe hij zijn boekje bekijkt van Thomas de trein. Het is ook knap dat hij zijn pakjes heel geduldig een voor een uitpakt. Alex gaat pas verder zodra alle papier en plastic is verwijderd. Knap hoor, dat doen veel peuters hem niet na. De drie filmpjes zijn weer een aanwinst voor de filmcollectie.
    Een hele fijne dag nog.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s