Peuterpraat #6

Mama's grote hulp...

Alex komt aangewandeld met twee riemen. Hij houdt ze voor me omhoog en zegt:”Papa snake en Nova snake.” Ik vraag hem waar ‘mama snake’ en ‘Alex snake’ zijn. Hij denkt even na en zegt dan:”Mama snake en Alex snake zijn buiten spelen.”

Even later gaan we verder over slangen. Alex houdt een riem voor mijn neus en zegt: “Mama slang aaien.” Ik aai de riem en vraag Alex wat hij moet doen als hij ooit een echte slang tegenkomt.
“Mag je een echte slang aaien?”
“Nooo!”
“Goed zo Alex.”
“Slang sandwich eten.”
Ik leg uit dat slangen graag muizen eten. Alex hoort het, maar vindt het waarschijnlijk niet zo indrukwekkend. Even later zegt hij:
“Slangen eten monsters!”

Alex heeft een camera gekregen van opa en oma. Enthousiast maakt hij foto’s van alles wat hem boeit. Als papa ’s avonds Angry Birds speelt op televisie, haalt hij het ding ook weer tevoorschijn en roept voordat hij klikt: “Say cheese, angry birds!”

“Hi mommy!!” (Alex, als hij om vier uur ’s nachts onze slaapkamer komt binnenwandelen.)

“I do not like it.” (bij alles wat hem niet aan staat en dat is tegenwoordig heel wat, vooral als hij iets moet opruimen of opeten waar hij geen zin in heeft)

“Alex eten.” (om 2:30, nadat hij twee dagen een hongerstaking heeft gehouden)

Tot op heden is Alex geen fan van eieren, zij het gekookt, gebakken of anders. Het is al weer een poosje geleden dat ik het hem aangeboden heb, dus we proberen het nog maar eens. Het gekookte ei ligt in stukjes op zijn bord.
Alex: “Is een ei.”
Ik: “Inderdaad. Een ei voor Alex.”
Alex: “Stukkies ei.”
Ik geef hem een eerste hapje met een vork. Twijfelachtig verdwijnt het in zijn mond. Het tweede hapje komt er niet meer in.
Ik: “Vind je het niet lekker? Wil het ei opeten of wil je het ei niet opeten?”
Alex: “Alex eet een ei.”
Vervolgens laat hij zijn ei volledig met rust. Na een tijdje komt de volgende vraag.
Alex: “Is een baby bird.”
Ik:”Nee hoor, Alex, er zit geen baby bird in het ei. Alleen speciale eieren hebben een baby bird.”
Alex: “Waar is de baby bird?”
Ik: “Er is geen baby bird.”
Alex denkt even na en zegt: “Angry birds!”

Omdat we binnenkort het tuinhek gaan verven, zeg ik tegen Alex dat ik de struiken moet snoeien. Even later roept hij verheugd: “Mama gaat aan de struiken knoeien!”

Alex is momenteel in een nogal opstandige fase. Zodoende weigert hij om in bad te gaan. Na drie dagen zonder bad wordt het dringend tijd om de kleine man te wassen. Ik vertel Alex dat hij stinkt en dat stinkende jongetjes niet welkom zijn op de birthday party van Owen en de birthday party van Johnny dit weekend. Alex trekt zich er niks van aan, hoewel het later op de dag, om andere redenen, toch lukt om hem in bad te doen. De volgende morgen herinnert hij zich het gesprek van de dag ervoor. Verrukt roept hij: “Stinky birth party!” Waarschijnlijk is het argument dat jongens stinken géén hulpmiddel om ze iets te laten doen…

Eén gedachte over “Peuterpraat #6”

  1. Alex leeft geheel in zijn eigen wereld en probeert alles naar zijn hand te zetten. Slim ventje onze Alex. Ik kan wel lachen om zijn peuterpraat en zijn acties, voor mama zal het soms ook wel eens anders zijn, het valt niet altijd mee om Alex te overtuigen dat dingen anders moeten dan hij graag wil.
    We hebben ook al enige foto’s van zijn hand bewonderd. Hij heeft wel aanleg om foto’s te maken. Volgend jaar komen we langs om te kijken hoe het met jullie gaat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s