Sinterklaas

Wat alle jongens leuk vinden

De kerstman domineert dan misschien in de USA, maar Sinterklaas laat zich niet zomaar in een hoekje zetten. De Nederlandse kindjes in deze hoek van de wereld krijgen toch cadeaus! Afgelopen weekend hebben we een heuse Sinterklaasviering gehad met drie koppels en vier kinderen, allemaal Nederlandstalig. Jaja, het heeft vier jaar geduurd, maar eindelijk hebben we een medelander getroffen aan de overkant van de plas. Monique woont hier met haar Amerikaanse partner Mark en samen hebben ze een zoontje, Finn. Zij troffen een tijdje terug onze Vlaamse vrienden Wim en Ann in de supermarkt en zo ging de bal aan het rollen.

Zodoende kwam Sint gisteren naar Simpsonville en hebben de kleintjes hun pakjes gevonden bij de open haard. Alex was qua leeftijd de enige die het idee van Sinterklaas een beetje snapte, maar om cadeaus te krijgen hoef je niet te weten wie de Goedheiligman is. Alle ukkies waren heel tevreden met hun pakjes en Alex zei zelfs ‘dank je wel Sinterklaas’.

Hoewel Mark een Amerikaan is, had hij een heuse pan snert gemaakt en die smaakte nog zeer goed ook! De tafel stond vol met lekkere dingen en in de schoen van Alex zat zelfs nog een zak met stroopwafeltjes. De snoepkont had z’n letter binnen de kortste keren opgesmuld… ja, die Sinterklaas mag wat hem betreft vast nog wel een keertje terug komen volgend jaar.

Op weg naar huis zijn we naar Roper Mountain geweest, een kerstlichtjes spektakel in Greenville. Hoewel het zeer mooi gedaan was, was het vrij kort en dus ook niet zo indrukwekkend als Hollywild. Daar gaan we dan ook zeker nog naar toe een dezer dagen. Gelukkig had het bezoek aan Roper Mountain niet overdreven veel gekost, we konden er niet met credit card betalen en cash hadden we niet bij ons. Dus moesten we maar ergens pinnen en dan op weg naar buiten iemand betalen, zeiden ze. Tja, het geld hebben we wel uit de automaat gehaald, maar niemand van het personeel meer gezien, dus het was geen al te dure trip. Dat was weer genieten op z’n Hollands!

http://www.youtube-nocookie.com/embed/MC6Ah14qbYg?rel=0

Eén gedachte over “Sinterklaas”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s