EdVenture

Drummen in het Afrikaanse dorp

Sommige mensen mopperen wel eens dat er in South Carolina zo weinig te doen is, maar die mensen letten volgens mij niet zo heel goed op. Wij vinden, ruim vier jaar nadat we hier zijn komen wonen, nog steeds nieuwe dingen om te doen en je kunt toch niet zeggen dat we er weinig op uit trekken. Onlangs ontdekten we dat er in Columbia ook een Children’s Museum-achtig activiteitencentrum zit. Het heet EdVenture en het was een perfecte bestemming voor een doordrenkte zondagmiddag zoals vandaag.

Hoewel het een variatie was op het type ‘leerzaam kindermuseum’ vervelen deze bezoekjes nooit. Geen enkel museum lijkt op een ander omdat ze niks met elkaar te maken hebben. Een van de spannendste en bijzonderste dingen in EdVenture was een gigantisch kind, Ed (waar het musum dus ook zijn naam vandaan heeft), waar je in kon kruipen om de boel van binnen te bekijken. Klimmen en glijden, en tegelijkertijd leren dat er een spijsverteringsstelsel in je lijf zit, dat is zo’n beetje de opzet achter veel activiteiten in dergelijke ‘musea’.

De kinderen hebben zich fantastisch vermaakt en doodmoe gespeeld in het Afrikaanse dorp, met het spelen met een skelet, in de baby en peuterhoek, in de levensgrote kinderboekenhoek (de favoriet van Alex: Chicka chicka boom boom), bij de brandweerauto en de bouwhoek, waar Alex door hard werken en samenwerken een bobcat aan de gang moest krijgen en houden, en Nova zich amuseerde met reuzenblokken en dumptrucks die tegelijk dienst deden als loopwagen. Toen we rond een uur of drie merkten dat de kindjes moe werden, gingen we weer huiswaarts. En inderdaad, binnen geen tijd sliepen de hummels allebei!

http://www.youtube-nocookie.com/embed/k_9VqH9NWEs?rel=0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s