Opa toch!

Nova is mobiel!

Wat een oorverdovende stilte op de blog! Nou, geloof me maar, bij ons thuis is het allesbehalve stil. Opa en oma Eindhoven zijn inmiddels een week op bezoek en het is een drukte van jewelste. Alle dagen op pad en de kinderen zijn weer door het dolle heen. Alex is een heuse stuiterbal en laat zich door opa af en toe flink opjutten. Soms roept hij dan ‘Opa toch!’, iets wat inmiddels een gevleugelde uitspraak is geworden.

Het is de afgelopen week tamelijk koel geweest, zeker als je bedenkt dat het de weken die eraan vooraf gingen al tropisch warm was. Maar opa en oma Eindhoven hadden blijkbaar het koele weer meegebracht en zodoende moesten de lange broeken toch tevoorschijn komen. Afgelopen weekend hebben we een lange trip gemaakt, eerst naar Spencer in North Carolina om het Transportation Museum te bezoeken. Dat was op vrijdag en het was toen wel heerlijk weer. We hebben samen een hele poos rondgekuierd en alles bekeken, Alex was weer helemaal vol van de treinen en het treinritje dat bij het bezoek hoorde. Ook Nova vond het prachtig en de kleintjes waren allebei in zeer goeden doen. Bij een terras in het ‘centrum’ van het plaatsje hebben we wat gegeten en gedronken en de nodige ‘couleur locale’ opgesnoven. Het leek er in ieder geval op dat de genenpoel in Spencer enigszins beperkt is.

Even snacken tussen de oude auto's

Aan het eind van de middag zijn we doorgereden naar Asheboro, nog een goed uurtje rijden verder. Hier ligt de grote dierentuin van North Carolina en daar wilden we graag eens naar toe, maar omdat het op 3 uur afstand ligt, is het er tot op heden nooit van gekomen. We zijn dan ook in een hotel blijven overnachten en dat ging onverwacht goed. Nova viel binnen twee minuten in slaap in het reisbed en Alex was bijzonder ingenomen met zijn eigen grote hotelbed en vooral het koffiezetapparaat en het koelkastje. Samen met Nova heeft hij heel wat ‘kopjes koffie gezet’ en die in de koelkast weggezet voor ‘later’.

Alex vond het fantastisch bij de dino'sOp zaterdagochtend waren we al vroeg in de weer. De dierentuin ging om 9 uur open en we waren even na half 9 al op de parkeerplaats. Het was erg fris die ochtend, maar het zou bijna 30 graden worden, dus we gingen desondanks in t-shirt en korte broek op pad. Kippenvel! Maar het zou beter worden, wisten we. Als eersten – letterlijk!- stonden we binnen toen de poort eenmaal openging en wauw! Wat een indrukwekkende dierentuin! In feite is het een groot stuk bos waar hier en daar stukken natuur zijn afgezet voor de dieren. Schit-te-ren-de verblijven (want hokken kun je het echt niet noemen) en prachtig onderhouden allemaal. Alex heeft een giraf mogen voeren, er was een dinosaurusbos, de beide kindjes hebben met veel genoegen in de draaimolen gezeten en we hebben een 4D film gezien over het vangen van een t-rex. Dat vond Alex toch wel een beetje eng, zeker omdat het beest voortdurend vlak voor je neus stond te stampen en brullen. Het was allemaal even fantastisch, behalve… de temperatuur. Want die bleef gewoon op 16 graden steken en daar waren we niet op gekleed. Brrr! Een zeer grove dwaling van de weerman. Voor het komende weekend hebben we ook al weer plannen gemaakt, namelijk een paar dagen in Atlanta. Maar nu weten we zeker dat het warm zal zijn, want vandaag is het weer omgeslagen naar bloedheet en dat blijft voorlopig zo.

Aapjes kijken in NC

Een andere belangrijke ontwikkeling deze week is dat Nova nu echt aan het lopen is! Ze is al heel erg lang op het randje van deze mijlpaal en zette vaak genoeg eens een stapje hier of daar. Nu is er dan ineens een knop omgezet en zoekt ze ze wijde wereld op. Hup, hup, hup, vijf of zes pasjes achter elkaar. Eerst alleen naar mama toe, daarna ook naar andere mensen en nu ook van het ene object naar het andere. Jaja, het wordt een hele meid en Alex mag zijn borst wel nat maken. Nova wordt een dametje om echt rekening mee te houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s