Een boef van bijna 14 maanden

Boeven in het zand

Er zijn weinig dagen die voorbij gaan zonder dat we ons afvragen: “Waar heeft Alex die boevenstreken eigenlijk van?” Want voor zover wij begrepen hebben van onze eigen ouders, waren wij allebei rustige babies (en later peuters en kinderen). Het blijft ons zodoende verbazen dat onze grootste aap zoveel schurkenstreken tevoorschijn tovert.

Maar wat er bij Alex ook de oorzaak van is, datzelfde gen heeft Nova ook meegekregen. Het was natuurlijk al eerder duidelijk dat ze een ondernemende tante is (zeker toen ze eenmaal mobiel werd rond maandje 6) maar nu mevrouw kan lopen is het hek helemaal van de dam. Haalde ze eerst de potjes kruiden alleen uit de kast en gooide ze dan op de vloer, nu gaat ze ermee aan de haal en gooit ze buiten op het terras, brengt ze naar de speelkamer of het kantoor. Er is al een pot kaneel en een bus peper gesneuveld, want Nova weet blijkbaar ook hoe ze de zaak open moet maken.

De ondeugd straalt er vanaf

De nachtlampjes worden uit het stopcontact getrokken, willekeurige voorwerpen liggen ineens in de vuilnisbak, Alex’ treinbaan is alleen veilig als hij de deur van zijn kamer dichthoudt, boeken worden onverbiddelijk op de grond gegooid, kasten zijn om in te klimmen, de trap is een mooi hulpstuk om speelgoed naar beneden te smijten, Nivea smeert ze op de muur (en de rest eet ze op) en wc rollen kun je zo mooi afdraaien.

Toen ik gisteren had gestofzuigd, wilde Nova blijkbaar ook eens met het apparaat aan de slag. Ze drukte op de ‘aan’-knop en toen het apparaat niks deed, liep ze met de stekker naar het stopcontact, probeerde het ding in te pluggen en liep toen terug naar de stofzuiger om nog eens te proberen of het ding aan wou gaan. Soms staan we er gewoon versteld van hoe bijdehand ze is. Dus ondanks de vele boevenstreken in ons huis waar we geregeld vermanend voor moeten optreden, staan we minstens net zo vaak achter onze hand te proesten van het lachen, in de hoop dat de kleintjes het niet zien! Ze halen samen heel wat uit (en meestal dingen die ze snel moeten afleren), maar het zorgt wel voor een zeer levendige boel bij ons thuis!

Eén gedachte over “Een boef van bijna 14 maanden”

  1. Je hebt je handen vol aan die twee. Het is een leuk verhaal over de ontwikkelingen. Dat ze de potjes kruiden kon opendraaien, daar had ik al een vermoeden van toen ik de kruiden in de speelkamer had gevonden. Volgens mij denkt Nova dat de kruiden in hun keuken thuishoren.
    Ik mis het dat wij dat niet life kunnen meemaken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s